Student Veehouderij vertelt over zijn ervaringen

Ik ben Mitchel Somsen, 27 jaar oud en sinds begin 2019 werkzaam als verkoopadviseur bij Lely Center Zelhem. Samen met mijn ouders heb ik een melkveebedrijf in het prachtige Aalten. In 2008 ben ik gestart aan het Zone.college in Doetinchem. Hier heb ik de opleiding Veehouderij niveau 4 gevolgd.

Tijdens deze opleiding heb ik, door een combinatie van theorie en praktijk, een goede basis gelegd om in de toekomst het bedrijf van mijn ouders over te nemen. Zo heb ik meerdere stages gelopen in binnen- en buitenland, van Varsseveld tot Venray en Nieuw-Zeeland. In 2015 heb ik de opleiding agrarisch ondernemerschap veehouderij op de HAS afgerond.

In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een traineeship gevolgd bij de Rabobank Gelderse Vallei. Dit hield in dat ik een jaar lang werkzaam was voor de Rabobank. Ik werd opgeleid tot agrarisch assistent accountmanager en zowel de minor als afstudeerscriptie heb ik hier afgerond. Na de HAS heb ik bijna 4 jaar voor de Rabobank gewerkt, de laatste 2,5 jaar als agrarisch accountmanager.

Eind 2019 vond ik dat het tijd werd voor wat anders en heb ik een open sollicitatie gedaan bij Lely Center Zelhem. Lely is een organisatie met een duurzaam, innovatief en groeiend karakter wat mij altijd al heeft aangesproken. Daarnaast zie ik veel toegevoegde waarde in de automatisering van de veehouderijbedrijven waarbij arbeidsverlichting en datamanagement steeds belangrijker worden voor de groter wordende bedrijven.

Sinds april 2019 ben ik met veel plezier werkzaam als verkoopadviseur voor Lely Center Zelhem en hoop ik hier nog vele jaren te mogen werken. Zo zie je maar dat je met een opleiding Veehouderij op heel veel plekken aan het werk kunt komen!