Studente Bloem & Styling naar EK Skills in Boedapest

Het is onze studente Bloem & Styling gelukt! Voor het tweede jaar op rij mag Esther Weijenberg zich Nederlands Kampioen Bloembinder noemen. In september vliegt Esther naar Boedapest om tijdens het EK Skills te strijden om de titel Europees Kampioen Bloembinder. Het EK vindt plaats van 26 tot en met 28 september 2018. 

Tweede keer op rij Nederlands Kampioene

In maart werd Esther eerste tijdens Skills the Finals; het NK vakwedstrijden. In de categorie Bloembinder liet ze de concurrentie ver achter zich en met de titel Nederlands Kampioene dwong ze een plekje af op het EK in Boedapest. Het is niet de eerste keer dat Esther Nederland mag vertegenwoordigen. Ook in 2017 werd Esther eerste tijdens de nationale finale Bloembinden. Met haar eerste plek en totaal aantal punten, plaatste ze zich toen voor het WK in Abu Dhabi. Tijdens dit WK werd Esther zesde en met een score boven de 700 behaalde zij ook de titel ‘Excellent Vakmanschap’.

Bloembinden tijdens EuroSkills 2018

Bij de wedstrijd Bloembinden gaat Esther aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze, specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen, hand- en bruidsboeket tot bloemenketting en objectdecoratie. Een belangrijk onderdeel van de competitie is ook de ‘surprise’-opdracht, waar de deelnemers met aangeboden middelen aan de slag moeten.

Van 26 tot en met 28 september gaan 600 deelnemers het in 37 competities tegen elkaar opnemen tijdens EuroSkills. Er worden 28 landen en 500 experts verwacht op het evenement. WorldSkills Netherlands heeft op 10 april de selectie van Team NL bekendgemaakt. Benieuwd naar Team NL en de vakwedstrijden van het EK? Neem een kijkje op teamnederland.com

Uiteraard houden we jullie via de onze website en Facebookpagina op de hoogte van Esther haar voorbereidingen. Volg ons op Facebook en mis niets!