Studente Bloem & styling naar EK Skills

Esther Weijenberg, studente Bloem & styling van Zone.college in Zwolle, gaat als Nederlands Kampioen Bloembinder eind september naar Boedapest om mee te doen aan het EK Skills. Ze strijdt hier tegen verschillende andere Europese studenten Bloem om de titel Europees Kampioen Bloembinder. Het EK vindt plaats van 26 tot en met 28 september 2018. 

In maart werd Esther eerste tijdens Skills the Finals; het NK vakwedstrijden. In de categorie Bloembinder liet ze de concurrentie ver achter zich en met de titel Nederlands Kampioene dwong ze een plekje af op het EK in Boedapest. Het is niet de eerste keer dat Esther Nederland mag vertegenwoordigen. Ook in 2017 werd Esther eerste tijdens de nationale finale Bloembinden. Met haar eerste plek en totaal aantal punten, plaatste ze zich toen voor het WK in Abu Dhabi. Tijdens dit WK werd Esther zesde en met een score boven de 700 behaalde zij ook de titel ‘Excellent Vakmanschap’. Afgelopen zomer haalde zij haar diploma bij Groene Welle. Met het diploma op zak is Esther een goede ambassadeur van de opleiding en het vak.

Bloembinden tijdens EuroSkills 2018
Bij de wedstrijd Bloembinden gaat Esther aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze, specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen, hand- en bruidsboeket tot bloemenketting en objectdecoratie. Een belangrijk onderdeel van de competitie is ook de ‘surprise’-opdracht, waar de deelnemers met aangeboden middelen aan de slag moeten.

Van 26 tot en met 28 september gaan 600 deelnemers het in 37 competities tegen elkaar opnemen tijdens EuroSkills. Er worden 28 landen en 500 experts verwacht op het evenement. In de voorbereidingen is Esther deze zomer ook naar Zweden geweest. Daarnaast is ze de afgelopen periode intensief gevolgd voor een tv-programma over het EK. Benieuwd naar Team NL en de vakwedstrijden van het EK? Neem een kijkje op www.teamnederland.com. Wij wensen Esther veel succes!