Studente Teelt & technologie wint Jan Hommen Scholarship

Priscilla Vels, studente Teelt & technologie van Zone.college heeft het KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS) gewonnen. Op 7 mei werd de prijs in de Johan Cruijff Arena aan Priscilla en de andere winnaars overhandigd.

Het Scholarship programma is gericht op talentvolle mbo-studenten, die ook een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Omdat investeren in onderwijs de beste manier is om iedereen perspectief op werk en inkomen te bieden en hierdoor de economie en de samenleving blijvend sterker te maken.

Priscilla kwam de selectierondes en zware bootcamp goed door. In de voorronde, die werd georganiseerd door Streetpro, maakte ze veel indruk met een creatieve workshop. Daarin wist zij iedereen te inspireren met stekjes van zelf gekweekte pannenkoekplantjes. In de finale moest zij haar motivatie en ambities pitchen tegenover een jury waarin onder andere sportjournalist Barbara Barend, voormalig KPMG-bestuurder Jan Hommen en voetballer Gregory van der Wiel zaten.

Priscilla wil na haar studie teeltadviseur worden en zich richten op gebieden waar de bevolking moeite heeft met het verbouwen van hun eigen voedsel. Naast een beurs van maximaal EUR 2.500 en een nieuwe laptop krijgt ze de mogelijkheid om volgend jaar, stage te lopen bij een tomatenproject in Ivoorkust.

Wij feliciteren Priscilla en helpen haar graag met de voorbereidingen voor haar stage naar Ivoorkust!

Team Teelt & technologie