Studenten Deventer ontwerpen beste dierenartspraktijk

‘Ontwerp een dierenartsenpraktijk waarbij duidelijk aandacht is voor dierenwelzijn en duurzaamheid en waarin je verschillende activiteiten aanbiedt’. Aan deze opdracht hebben studenten Dierenartsassistent paraveterinair de afgelopen maanden hard gewerkt. Het team van locatie Deventer had uiteindelijk het beste plan en kreeg een jaarlidmaatschap van Vedias (Vereniging van (paraveterinair) Dierenartsassistenten).

Voor de jury (bestaande uit vertegenwoordigers van Vedias en uitzendbureau Abeos) was het een moeilijke beslissing; alle studententeams uit Almelo, Deventer, Doetinchem, Hardenberg en Zwolle hadden veel werk verzet en gaven mooie (online) presentaties. De inzending uit Deventer was volgens de jury uiteindelijk de beste inzending. ‘Over alles was goed nagedacht, denk aan het wervings- en informatiemateriaal, de soort activiteiten en het financiële plaatje. De doorslag gaf de ruime opzet van de dierenartsenpraktijk en het prettige werkklimaat wat hierdoor ontstaat.’

De studenten uit Deventer (Kim, Charlotte, Ginger en Emma) met plannen voor Dierenartsenpraktijk De Helpende Hand waren blij met de erkenning en de hoofdprijs. ‘Het was leuk om aan deze opdracht te werken en te presenteren aan een jury.’ Met deze opdracht (de zogenaamde integrale opdracht, IO) sluiten de studenten een groot deel van hun opleiding af. Zone.college werkt in alle mbo-opleidingen met integrale opdrachten, die in en voor de praktijk worden uitgevoerd. Op deze manier maken studenten in hun opleiding actief kennis met hun toekomstige werkveld en de vraagstukken die hier leven.