Studenten Dierverzorging organiseren mooie activiteiten

Studenten Dierverzorging niveau 3 organiseren activiteiten bij verschillende bedrijven. Dit doen ze als opdracht voor de lessen publieksactiviteit. Zo organiseren ze een heerlijke hondenwandeling bij dierenopvangcentrum de Ark in Harderwijk. Kun je gezond sporten met je hond in Assen en is er een activiteitenmiddag bij kinderboerderij ‘Cantecleer’ in Kampen.

Activiteitenmiddag Kinderboerderij
Op woensdagmiddag 2 maart organiseren studenten Marinka, Jip, Liyanne, Esmeralda en Marit een activiteitenmiddag op kinderboerderij de Cantecleer in Kampen. De activiteitenmiddag is niet alleen leuk voor bezoekers, de middag is ook bedoelt om de bekendheid van de kinderboerderij te vergroten en er voor te zorgen dat er meer mensen naar de kinderboerderij komen. De volgende activiteiten zijn er te doen:

  • Educatieve opdrachten;
  • Pony ritjes en pony’s borstelen;
  • Konijnen en cavia’s hanteren en knuffelen;
  • Pannenkoeken versieren;
  • Knutselen.

Iedereen is van harte welkom! De middag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Heerlijke hondenwandeling
Op woensdag 16 maart organiseren studenten een leuke hondenwandeling voor jong en oud vol met activiteiten in de bossen naast Dierenopvangcentrum de Ark. Je kunt kiezen uit drie leuke wandelroutes met een quiz of een speurtocht, er is een hondentrainer en een hobby fotograaf aanwezig en er worden huisgemaakte hondenkoekjes gebakken.

Het wordt niet alleen een gezellige middag, maar ook heel leerzaam. Zo kun je meer te weten komen over de voeding, het gedrag en training van je viervoeter! Deelnemen is kosteloos. Wil je een bijdrage leveren aan nieuwe manden voor de honden van de Ark? Doe dan een donatie.

Wil je meelopen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: hondenwandeling.deark@gmail.com. Voor updates over deze wandeling kijk op de Facebook van de ark. De hondenwandeling begint op 16 maart 2022 vanaf 13.00 bij het dierenopvangcentrum de Ark Leuvenumseweg 70, Harderwijk.

Sporten met je hond is gezond
Op zondag 20 maart kun je sporten met je hond. Er zijn verschillende activiteiten voor baas en hond, zoals: agility, hoopers en obedience. Deze sportdag is niet alleen leuk en gezond, de studenten willen deze sporten ook graag bekend maken bij leden van de hondenclub KC Assen. Kijk voor meer informatie op deze website.