Studenten Green design kleden stadskantoor Lübeckplein in Zwolle aan

Studenten van de mbo-opleiding Green design hebben op 9 en 16 maart gewerkt aan een opdracht in het kader van ‘Green Events’.  Tijdens deze lessen leren de studenten om verschillende ruimtes aan te kleden. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een festival, themafeest, rouw- of trouwlocatie.

De opdracht
Ze kregen de opdracht om in tweetallen een groot bloemwerk met constructie te maken voor het stadskantoor aan het Lübeckplein in Zwolle. De studenten mochten hiervoor een natuurlijke invulling geven aan een metalen kegel van 2,5 meter hoog. Voordat ze aan de slag gingen werd er een bezoek gebracht aan het stadskantoor. Hier kregen ze een rondleiding van projectleider, Ingrid van de Sanden. De studenten maakten een analyse van de ruimte en keken goed hoe ze de 2,5 meter hoge kegel konden laten samensmelten met het stadskantoor.

De uitvoering
Twee studenten maakten de verbinding met een groot schilderij waarop handen met blauwe vingers waren geschilderd. Dit schilderij staat symbool voor de tijden dat er nog veemarkt op het Lübeckplein werden gehouden en de mensen van het geldtellen (koperen munten) blauwe vingers kregen. De studenten die bij dit schilderij hun kegel plaatsten hebben blauwe munten verwerkt binnen hun fleurige object. (zie foto hierboven)

Er waren ook studenten die met hun florale Eye catcher de interactie opzochten met bezoekers van het stadskantoor. Ze hingen gele labels in hun object met vragen als: ‘Hoe wil jij de stad groener kleuren?’ Bezoekers konden hier antwoord op geven door er een label in te hangen. Hier kwamen leuke reacties op, waar de studenten wellicht in de toekomst iets mee kunnen.

Het plaatsen van de groene fleurige Eye catcher
De studenten plaatsten de fleurige kegels op de dag van de gemeenteraadverkiezingen. Zo ontstond er een win-win situatie, het stadskantoor kreeg een prachtige aankleding en de studenten kregen een leerrijke ervaring en hun werk werd bekeken door heel veel bezoekers van het stadskantoor. De studenten kregen heel veel enthousiaste reacties. Dit begon al toen ze met de werken naar het stadskantoor liepen.