Studenten naar Indonesië voor advies over viskweek

Vorige week vertrokken een aantal studenten Sportvisserij & waterbeheer uit Zwolle samen met een aantal docenten naar Indonesië. Hier zullen zij de komende weken docenten van een school in Sulawesi advies geven over het zelfstandig vermeerderen van vis. De afgelopen maanden hebben zij al (in het Engels) online advies en uitleg gegeven. Nu wordt ter plekke de theorie in de praktijk gebracht.

Zone.college kreeg een aantal maanden geleden een hulpvraag uit Indonesië. Een school wilde graag meer weten over het zelfstandig vissen vermeerderen om zo ook een bijdrage te leveren aan de voedselvoorraad. De wens van de Indonesische school is vertaald naar een hoogwaardig project, waarin de studenten hun kennis delen over diverse aspecten van het werken in de aquacultuur. Viskweek is het vakgebied waarin de Zwolse studenten worden opgeleid.

Dit internationale project is een voorbeeld van een uniek project binnen een unieke opleiding. De opleiding Sportvisserij & waterbeheer is de enige mbo-opleiding in Nederland die waterbeheer, viskweek, natuurbeheer en sportvisserij combineert. Vanuit Zone.college is er ook eerder gewerkt aan een project rondom aquacultuur in Indonesië. Lees meer…