Studenten succesvol op NK Skills

Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling aan de Groene Welle in Zwolle, is afgelopen zaterdag eerste geworden tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de IJsselhallen te Zwolle. In de categorie Bloembinder scoorde Esther de meeste punten en liet daarmee alle concurrentie achter zich. Esther mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen noemen. 

Naast Esther vielen nog twee Groene Welle studenten in de prijzen. Angeline Bos sleepte een bronzen medaille binnen bij de vakwedstrijd Paraveterinair. Ook Dion Horstman stond op het podium. Hij werd derde bij de vakwedstrijd Dierverzorger.

Twee keer op rij Nederlands Kampioen

Het is voor Esther niet de eerste keer dat ze zich Nederlands Kampioene mag noemen. In 2017 nam de studente ook deel aan Skills Heroes. Hier behaalde ze de eerste plaats en in oktober vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi; het WK voor beroepen. In Abu Dhabi behaalde ze een fantastische zesde plek en met een score boven de 700 behaalde ze ook de titel ‘Excellent Vakmanschap’.

Tijdens Skills Heroes voerden Esther en haar medekandidaten diverse opdrachten uit, die beoordeeld werden door een vakkundige jury. Op donderdag 15 maart werd Esther uitgeroepen tot dagwinnaar en daarmee plaatste ze zich rechtstreeks voor de finale op zaterdag 17 maart. In de finale nam ze het op tegen zeven andere kandidaten. Het was Esther die de meeste punten scoorde.

Bronzen medailles tijdens vakwedstrijden Paraveterinair en Dierverzorger

Na twee spannende wedstrijdagen, waren het Angeline Bos en Dion Horstman die beiden een bronzen medaille in de wacht sleepten. Angeline Bos werd derde bij de vakwedstrijd Paraveterinair en Dion Horstman bij de vakwedstrijd Dierverzorger. Tijdens de wedstrijden werden er door acteurs diverse beroepssituaties nagebootst. De studenten werden onder meer beoordeeld op het helpen en adviseren van klanten, de omgang met klanten en de dieren en het uitvoeren van een röntgen- en laboratoriumonderzoek.

De Groene Welle doet al een aantal jaren mee aan de Skills Heroes. Ze wil hiermee haar studenten motiveren om hun vakmanschap te laten zien aan een groot publiek. De Groene Welle en de vakdocenten zijn heel enthousiast over de vakwedstrijden: deze zijn enorm motiverend voor de studenten. Dit jaar was de Groene Welle medeorganisator van het evenement en nam de organisatie van de vakwestrijden Paraveterinair, Dierverzorger, Melkveehouderij en Paardenhouderij voor haar rekening. De eerste twee wedstrijden vonden plaats op de locatie aan de Koggelaan. Op melkveebedrijf Bonestroo in Doornspijk werd de demowedstrijd Melkveehouderij georganiseerd en op Ruitersportcentrum Zwolle vond de demowedstrijd Paardenhouderij plaats.

Vanaf het schooljaar 2018 – 2019 zijn AOC Oost en Groene Welle samen verder gegaan onder de naam Zone.college. Lees hier meer over de fusie.