Studenten Teelt & technologie op bezoek bij Boomkwekerij

Op donderdag 14 april brachten studenten van Zone.college een bezoek aan Boomkamp Boomkwekerijen B.V. en Twente Plant B.V. in Hengelo. Met deze 2 verschillende bedrijven wil Boomkamp Groenbedrijven (@werkenbijboomkamp) laten zien hoe veelzijdig de boomkwekerij is en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te werken in deze mooie sector. De scholingsconsulent van Talentboom was ook aanwezig om eventuele vragen van de studenten over de sector te beantwoorden.

De ochtend begon op school in Zwolle waarna ze op weg dingen naar Boomkamp boomkwekerij in Hengelo. Na een hartelijk ontvangst door Richard Molenman begon de rondleiding.  Ze startten de rondleiding op het containerveld. Harald Voerman gaf uitleg over de bemestingsruimte en de oppotmachine en de doorloop tot het afleveren. Een erg leerzaam verhaal, dit was ook te merken aan de vele vragen van de studenten.

Na het rondje over het containerveld stapten de studenten de bus in om verschillende percelen te bekijken. Ze stopten bij snoeiwerkzaamheden, spuitwerkzaamheden en zagen verschillende, innovatieve, machines op GPS aan het werk. Samen met de uitleg van Richard was ook dit een leerzaam onderdeel.

Bij terugkomst op de boomkwekerij werden de studenten verrast door een lekker broodje gehaktbal. Tijdens het eten sprak Dirk Boomkamp over de oprichting van de firma Boomkamp / Twenthe Plant en over de filosofie van het bedrijf. Zo is Pr en marketing erg belangrijk, onder andere voor het vinden van personeel.

Na de lunch kregen de studenten een rondleiding over Twenthe Plant van Tricia Hommes. Tijdens deze rondleiding maakten de studenten kennis met een hele andere tak van de boomkwekerij-/tuinplanten sector. Hier hebben medewerkers klantcontact, begeleiden te het logistieke proces en zorgen er voor dat de producten er perfect uitzien.

Al met al een hele mooie en leerzame excursie voor de studenten. Een  mooie samenwerking tussen het bedrijfsleven, Zone.college en Talentboom om zo de boomkwekerij op de kaart te zetten.