Studenten Tuin & Landschap behalen finaleplaats NK Tuinaanleg

Het is ze gelukt! Mbo studenten Niels Franssen en Teun Wibbelink van Zone.college hebben het voor elkaar gekregen om een plaats in de finale van het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg te bemachtigen.

Ze hebben drie dagen lang enorm hun uiterste best gedaan om een complexe tuin aan te leggen. De kwalificatiewedstrijd was dit keer bij IPC Groen in Arnhem. Acht scholen uit heel Nederland hadden hun beste hoveniers naar deze wedstrijd gestuurd. Op zaterdagmiddag 6 november om 3 uur werd bekend gemaakt welke 4 scholen mee mogen doen aan de landelijke finale. Naast Zone.college zijn dat de teams uit Nijmegen, Velp en Houten.

Coach Harry Wesselink heeft de studenten samen met collega Chris Potze gedurende drie dagen begeleid. Hij was zeer tevreden over de samenwerking binnen het team: “de jongens hebben steeds rustig en beheerst hun plan gevolgd; ze hebben veel vakmanschap getoond en hebben heel nauwkeurig gewerkt”. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten te noemen, maar de studenten zijn heel gemotiveerd om daar de komende maanden keihard aan te gaan werken.

De wedstrijd was voor het eerst bij IPC Groen ondergebracht. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Alle teams konden hier onder exact dezelfde omstandigheden werken. Dat is goed voor een eerlijk verloop van de wedstrijd.

Het Nederlands Kampioenschap vindt normaal altijd plaats op de tuinbeurs in Den Bosch. De winnaar van deze finale mag Nederland vertegenwoordigen op de WorldSkills in Sjanghai.

Op de foto zien we de trotse finalisten samen met hun coach Harry Wesselink.

vakwedstrijd tuinaanleg