Studenten Tuin & landschap actief op Groene Sector Vakbeurs

Van 8 tot en met 10 maart vindt er in de Evenementenhal in Hardenberg de Groene Sector Vakbeurs plaats. Studenten Tuin & landschap zijn tijdens deze beurs gericht op met name hoveniers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners, actief op 2 fronten. Ze verzorgen een deel van de beursinrichting en nemen deel aan de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.

Project waterplein
Studenten Tuin & landschap uit Almelo hebben de inrichting verzorgd van een groot waterplein in hal 4. Dit aan de hand van een tekening, die ze van de beursorganisatie ontvingen. De materialen kregen ze van de leveranciers, die op de beurs staan. Bij de inrichting maken ze gebruik van de nieuwste producten uit de branche.

Skills wedstrijden
Tijdens de beurs vindt in hal 1 de finaleopdracht van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Onze studenten uit Doetinchem doen ook mee! Zij hebben de regionale voorrondes gewonnen en behoren tot de 4 finalisten. Ze gaan onder leiding van hun coach, onze collega Harrie Wesselink, een tuin aanleggen van circa 20 m2. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een tijdsbestek van 20 uur. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie, samenwerken en veilig werken. Op donderdag 10 maart rond 19.00 uur is de prijsuitreiking en wordt bekend gemaakt welk team mee mag doen aan de WorldSkills in Shanghai.