Studenten Tuin & landschap gaan onderling de strijd aan

Studenten Niels Franssen en Teun Wibbelink van locatie Doetinchem zijn de winnaars geworden van de Zone.Wedstrijd Tuinaanleg. De wedstrijd was dit keer in Almelo. De studenten van de locaties in Doetinchem, Almelo en Zwolle hadden op begin oktober ruim 5 uur de tijd om een kleine tuin aan te leggen. Er zaten veel elementen in: bestratingen, pergola, palissaden, gazon, haag, beplanting en een boom. Een mooie gelegenheid voor de studenten om hun vakmanschap te laten zien, maar ook een hele klus om alles op tijd af te krijgen.

De wedstrijd is georganiseerd door docenten Chris Potze van locatie Zwolle en Harrie Wesselink van locatie Almelo. De jury bestond dit jaar uit Erik Froklage,  hovenier uit Nieuwleusen en Freddy Knobben, met een jarenlange ervaring bij AOC Oost en Zone.college. Samen hebben ze alle werkzaamheden deskundig en nauwkeurig beoordeeld. Vooral de strijd om de eerste en tweede plaats was erg spannend.

Uiteindelijk gingen de zilveren medailles naar William Oosterling uit Putten en Gerben van Emous uit Putten. Vooral William was super enthousiast dat ze de tuin op tijd klaar hadden gekregen. Ook Marnix Boonk en Lars Pleiter, die met de bronzen medailles naar huis gingen, vonden het heel leuk om mee te doen.

Winnaar Niels Franssen vond het bijzonder leerzaam om mee te doen. ‘Je moet het echt allemaal samen oplossen. Je kunt het niet aan de baas vragen. Het was ook een hele uitdaging om met de tijdsdruk om te gaan.’
Teun gaf aan dat ze in het vervolg willen zorgen om meer tijd te hebben om de hoogtes in werk precies te controleren. Niels en Teun hebben veel zin om het op te nemen tegen de teams van andere scholen in Nederland. Zij mogen het als de winnaars van Zone.college van 4 tot 6 november opnemen tegen studenten uit de rest van Nederland.

De beste vier teams (van de elf) uit deze laatste wedstrijd mogen hun vakmanschap laten zien tijdens een tweedaagse op de grootste tuinbeurs van Nederland. Tuinbeurs TuinIdee is van 17 t/m 20 februari. De Nederlands kampioen die hieruit voortkomt mag zich vervolgens bewijzen op de WorldSkills in Sjanghai of de EuroSkills in Sint Petersburg (Rusland).