Studenten Tuin & landschap helpen mee met beplanten Park of Dutch Dreams

Studenten Tuin & landschap van Zone.college in Doetinchem hebben onlangs meegewerkt bij de aanleg van Park of Dutch Dreams. Voorafgaand aan de plantwerkzaamheden van vaste planten, grassen en heesters kregen ze uitleg over het project van Nico Wissing. Nico Wissing is oprichter en eigenaar van NL Greenlabel en GreenM2, heeft meer dan 30 jaar ervaring in tuin- en landschapsontwerpen en wordt door velen gezien als “Groene Visionair”. Door zijn geheel eigen kijk op, en gebruik van duurzame materialen wordt hij in het binnen- en buitenland met grote regelmaat gevraagd voor adviezen, ontwerpen of lezingen.

In het project ‘Park of Dutch Dreams’ spelen biodiversiteit, klimaatadaptie en luchtkwaliteit een belangrijke rol. Thema’s die ook goed passen bij de opleiding Tuin & landschap. Voor Zone.college was het dus vanzelfsprekend om een actieve bijdrage te leveren de aanleg. Studenten gaven aan dat het een mooie ervaring was een bijdrage te leveren aan het nieuwe park te Doetinchem.

Park of Dutch Dreams is een uniek project in Doetinchem aan de zuidoever van de Oude IJssel. Op deze plek ontstaat een groen kunstwerk, waar een keur aan bekende bloemen- en plantenexperts een bijdrage aan levert. Met als uiteindelijk resultaat een 8.000 m2 groot park dat een kleurrijke, bloeiende en groene belevingsplek (incl. uitkijkpunt en 35.000 planten) wordt voor de inwoners van Doetinchem. Maar dit park vormt straks ook een trekpleister voor planten- en tuinliefhebbers uit eigen land en daarbuiten. De opening zal dit najaar plaatsvinden. Kijk voor meer informatie over het project op https://parkofdutchdreams.com/