Studenten Tuin & landschap werken mee aan vergroening Almelo

Beter Wonen uit Almelo richt zich in de Week van het Huren op 5, 6 en 7 oktober op het vergroenen van voortuinen. Dit doen zijn onder meer met het uitzetten van een prijsvraag met als hoofdprijs een ontwerp voor een nieuwe voortuin, gemaakt door studenten Tuin & landschap van Zone.college Almelo.

Alle huurders van Beter Wonen met een voortuin kunnen meedoen aan een prijsvraag, die bestaat uit het afmaken van de zin: “Ik wil mijn voortuin vergroenen, omdat…”. De winnaar van de prijsvraag ontvangt een kwaliteitsimpuls (vergroening) van zijn voortuin. Studenten van het Zone.college maken een plan voor de voortuin en voeren dit uit na overleg met de winnaar.

Hittestress en waterafvoer
Daarnaast kunnen tijdens de Week van het Huren huurders in de wijken Windmolenbroek, de Riet en Nieuwsstraatkwartier een tegel ruilen voor een plant. Het doel van deze acties is om met huurders in gesprek te gaan over vergroening en meer bewustwording te creëren hierover. Dit is van belang om onder andere de hittestress en problemen rondom waterafvoer tegen te gaan. Zone.college werkt uiteraard mee aan deze week; in de opleidingen Tuin & landschap staan deze thema’s centraal.

 

Meedoen aan de prijsvraag? Huurders van Beter Wonen in Almelo kunnen tot en met donderdag 8 oktober hun inzendingen sturen communicatie@beterwonen.nl. Op maandag 12 oktober wordt een winnaar uitgeroepen.