Studenten Tuin & landschap werken mee aan win-actie gemeente Enschede

Inwoners van Enschede met een versteende voortuin maken deze zomer kans op een groene tuin make-over. Gemeente Enschede geeft in samenwerking met het Zone.college 9 groene tuinen ter waarde van 1000 euro weg. Iedereen die bereid is tegels te wippen en te laten vervangen door bloemen en planten kan zich voor 31 augustus inschrijven. Voorwaarde is dat minstens 2 andere straatgenoten met de aanvrager meedoen. Met groene tuinen zijn inwoners voorbereid op het weer van de toekomst, waarin het heter en droger is en harder regent. Meer over de winactie is te lezen op www.groenblauwenschede.nl

De voordelen van een groene voortuin zijn groot. Het voelt er koeler aan als het buiten heet is. In een groene tuin kan water in de bodem trekken waardoor de grond minder snel uitdroogt en planten en bloemen langer mooi blijven. Dieren vinden tussen de planten voedsel en een schuilplaats. Zo komen er meer verschillende dieren in Enschede, zoals vogels, insecten en vlinders. En een voortuin vol planten en bloemen fleurt de straat op.

Gemeente Enschede organiseert de actie ‘Win een groene tuin make-over’ in het kader van het NK Tegelwippen. “We hebben het ludieke NK Tegelwippen omarmd en gaan ervoor om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen”, legt Wethouder Leefomgeving Marc Teutelink uit. “Op allerlei manieren stimuleren we onze inwoners ook mee te doen. Denk aan de Tegelservice, de GroenBlauwe subsidies en nu ook deze winactie.”

“We werken samen met het Zone.college en zo slaan we meerdere vliegen in een klap. Studenten Tuin & landschap ontwerpen een voortuin die aangepast is aan het klimaat van de toekomst. Daarna leggen ze deze zelf aan. Zo doen ze ervaring op met groenblauwe aanpassingen. En zij zijn de hoveniers van de toekomst!”

Kans maken op de groene tuin make-over is simpel: vind minstens 2 andere straatgenoten, maak foto’s van de versteende voortuinen en leg uit waarom juiste deze tuinen een make-over verdienen. Dit kan tot 31 augustus 2022. Alle informatie over de winactie en het e-mailadres om aan te melden is te lezen op www.groenblauwenschede.nl.