Studenten Zone.college 4de bij NK Tuinaanleg

Studenten Niels Franssen en Teun Wibbelink van Zone.college zijn 4e geworden bij het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg. Ze hebben drie dagen lang supergoed doorgewerkt om een complexe tuin aan te leggen. De finale was dit keer bij de De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Het uitdagende tuinontwerp was van Hans Bouwens en de 3D-visualisatie van Laurens Hamberg.

Coach Harrie Wesselink heeft de studenten gedurende drie dagen begeleid. Hij was enthousiast over de samenwerking van de studenten: “de sfeer was heel goed tussen die twee en ze sturen elkaar steeds mooi aan”. Ook hun docent Edwin Vos was onder de indruk van Niels en Teun: “Het zijn in vergelijking met de andere finalisten eigenlijk nog jonkies, maar tijdens deze wedstrijd ontpopten ze zich als rustige, hard doorwerkende mannen met veel passie voor het hoveniersvak!”

Teun Wibbelink uit Vorden werkt bij Hoveniersbedrijf Gebr. Arends uit Wichmond: “Ik vond het natuurlijk erg spannend, maar we hadden ons voorgenomen om er ook echt wel van te genieten”. Het was ook gewoon gezellig om ’s avonds met de andere teams bij elkaar te zijn. Niels Franssen komt uit Geesteren. Hij werkt bij iD Groen in Ruurlo en hij vond het een hele leerzame ervaring. Als de kans zich voordoet, zou hij nog wel eens met zo’n wedstrijd mee willen doen.

Felicitaties voor onze studenten en hun coaches. Felicitaties ook voor het team van Yuverta Houten dat zich Nederlands Kampioen mag noemen en voor Yuverta Nijmegen (3e) en  Aeres Velp (2e), die de andere medailles naar huis mochten meenemen.

Op de foto zien we de finalisten in hun tuin samen met hun coach Harry Wesselink en John Koomen, de vice-voorzitter van de branchevereniging van hoveniers en groenvoorzieners VHG.