Succesvolle docentendag VHG en CIV Groen

​Bijna 120 docenten van groene scholen voor mbo en vmbo namen op 7 oktober actief deel aan de Docentendag 2021 van VHG en CIV Groen. De middag ging over de ontwikkeling van het groene vak en de rol van de groene sector in de leefomgeving. Als gevolg hiervan ontstaan nieuwe beroepen en specialisaties binnen bedrijven. Verschillende presentaties gingen hier dieper op in. De bezoekers waren enthousiast. “Inspirerend en interessant. En het is fijn dat we elkaar nu weer konden ontmoeten.”

Een mooiere locatie was voor de Docentendag niet denkbaar: het nieuwe gebouw van Aeres HBO Almere aan de rand van de Floriade Expo 2022 in wording. Het gebouw is toonaangevend op het gebied van klimaatadaptatie, duurzaamheid, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid. Marc de Jager en Jasper van den Brink van Koninklijke Ginkel Groep hielden een presentatie over hoe de dak-, gevel- en interieurbeplanting in dit bijzondere gebouw dat in nauwe samenwerking met aannemer Hegeman is gerealiseerd. En natuurlijk konden de bezoekers het gebouw ook bezichtigen.

Aanplant Floriade
Jaap Smit van ‘plantkundig’ vertelde over hoe de aanplant voor de Floriade is opgezet en er was een rondrit over het terrein. Andere onderwerpen waren ‘groene daken’ en de e-learning versie van Het Levende Gebouw. Op het parkeerterrein trok het rijdende GMEC leslokaal van Zone.college veel aandacht. In het decembernummer van VHG Magazine wordt er uitgebreid teruggeblikt op de Docentendag. En alvast voor de agenda: op 13 april opent Koning Willem Alexander de Floriade Expo 2022. Vanaf 14 april is publiek een half jaar lang welkom.