Succesvolle pilotwedstrijd Groene Leefomgeving voor Entree-studenten

De pilotwedstrijd Groene Leefomgeving voor Entree-studenten bij Hoveniersbedrijf M. van der Spek groep in Benthuizen was een succes. Het was een speciale wedstrijd die werd georganiseerd om deelname aan vakwedstrijden toegankelijker te maken voor een breed publiek van studenten, zoals gestimuleerd door WorldSkills Netherlands.

De deelnemers
Vanuit Zone.college namen studenten Dino Ĉorić en Max ter Horst, met Hugo Hagemeijer als reservekandidaat en ondersteuning, deel aan de Groene Leefomgeving-wedstrijd. Samen met coach Jos Melgers hebben ze zich goed voorbereid. Ze oefenden al met het maken van een vogelhuisje en maakten een reclamebord met het logo van Zone.college erop.

De voorbereiding en training
Tijdens de training oefenden ze verschillende onderdelen van de wedstrijd. Voor en na de wedstrijd kregen ze een rondleiding door het bedrijf en werden er workshops georganiseerd, wat zorgde voor een leuke en leerzame dag voor iedereen.

Het resultaat
Dino en Max behaalden een mooi resultaat door bij de top drie te eindigen. De definitieve uitslag wordt bekendgemaakt tijdens Skills The Finals op vrijdag 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Ongeacht of ze eerste, tweede of derde worden, verdienen ze een medaille!

Reactie van de studenten
De studenten gaven aan dat de wedstrijd in hun ogen prima is verlopen en dat ze trots zijn op wat ze hebben gedaan. Ze hadden zo hard gewerkt dat er in de bus terug hier en daar wat gesnurk te horen was. Hun vermoeidheid was een teken van de inzet die ze hadden getoond tijdens de wedstrijd.

Promotie van het Entree-onderwijs
Dit succes is een mooie promotie voor het Entree-onderwijs in Nederland, maar zeker ook bij Zone.college. Laten we deze wedstrijd gebruiken als inspiratie voor toekomstige Entree-studenten.