Trots op kwaliteitslabel: ‘Floral Education Centre’.

Zone.college tekent voor kwaliteitslabel ‘Floral Education Centre’.

Het keurmerk van VBW, brancheorganisatie voor de bloemisten. Tijdens een feestelijk tekenmoment werd Zone.college vanmiddag officieel een Floral Education Centre. Marco Maasse, directeur van de VBW en René van Kuilenburg, lid van het College van Bestuur van Zone.college, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Bert Muskee, werkveldleider Green design van Zone.college heette alle genodigden welkom, waarna René van Kuilenburg en Marco Maasse het woord kregen. Toen volgde het officiële tekenmoment door René van Kuilenburg en Marco Maasse.

Brancheorganisatie
VBW, brancheorganisatie voor de bloemisten is continu bezig met het versterken van de branche. Scholing en opleiding is een essentieel onderdeel om te komen tot betere vakmensen en nieuwe instroom in de branche. Daarom heeft de branche het kwaliteitskeurmerk vernieuwd. Hierbij staat nu de onderwijsinhoud en het leren in de praktijk centraal en is helemaal gericht op de bloemist van de toekomst. Naast het klassieke vakkennisdeel zijn vooral ondernemer-schap, hospitality, marketing, online en met name passie voor klanten de uitgangspunten.

Opleiding
Dit past uitstekend bij de opleiding Green design van Zone.college. Green design leidt mensen met een passie voor groen op tot creatieve en ondernemende ontwerpers. Professionals die ruimtes, gebouwen en events met behulp van bloemen en planten weten om te toveren tot sfeervolle en gezonde plekken om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

De studenten krijgen les van ervaren, betrokken en vernieuwende experts, die borg staan voor praktijk-rijk onderwijs. Zo krijgen studenten gastlessen van bloemkunstenaars en bedrijven, gaan ze op excursie bij bedrijven en lopen ze verschillende stages. Ook de zakelijke kant komt aan bod. Er is veel ruimte om zich te specialiseren in een van de deelgebieden van het brede vakgebied Green design. De opleiding is gevestigd in Zwolle, wordt in BOL- en BBL-variant aangeboden en kan op verschillende mbo-niveaus worden gevolgd.