Tuin & landschap actief op Groene Sector Vakbeurs

Op 14, 15 en 16 januari vindt in de Evenementenhal in Hardenberg de Groene Sector Vakbeurs plaats, hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Tussen 13.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers op 3 dagen kennis maken met de nieuwste machines, wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen binnen de groene branche. Tijdens kennissessies en interactieve workshops geven diverse sprekers hun visie op relevante onderwerpen.

Zone.college is op deze vakbeurs actief op 5 onderdelen. Zo staan we samen met TRI Groei in Groen en Nordwin College op het onderwijsplein. Hier kunnen bezoekers bij ervaren medewerkers terecht voor een opleidingsadviesgesprek voor zichzelf én/of voor hun medewerkers. Ook is dit dé plek om te netwerken.Studenten Tuin & landschap als model

Vakwedstrijden
Daarnaast zijn studenten Tuin & landschap op de beurs actief met de regionale vakwedstrijd Tuinaanleg. Ter plekke wordt een tuin aangelegd, die moet voldoen aan verschillende voorwaarden. Denk hierbij aan het uitzetten van maten, het bewerken en aanbrengen van natuursteen en het aanleggen van beplanting, zoals gras(zoden), bomen, struiken en vaste planten. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de nationale finale.

Inspiratietuin
Op de beursvloer is een prominente plek weggelegd voor de Inspiratietuin. Deze tuin is ontworpen en aangelegd door studenten Tuin & landschap van Zone.college. In dit omvangrijke project is nauw samengewerkt met Grip op Groen en Easyfair. De aanleg van de tuin heeft in de dagen voorafgaand aan de beurs plaats gevonden.

De inspiratietuin is op de woensdagochtend ook het decor voor een speciaal programma voor vmbo-leerlingen. Zij krijgen alle facetten van het groen te zien, te horen en te beleven. Behalve het bezoeken van informatieve stands, kunnen de leerlingen ook zelf ervaren. Zoals klimmen met een klimtuig en het besturen van drones.

Als laatste haakt Zone.college aan bij een kennissessie van VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners). Voor de commitmentbedrijven VHG waarmee de opleiding Tuin & landschap de afgelopen periode nauw heeft samengewerkt is een speciaal programma opgesteld, met als een belangrijk onderdeel een presentatie van trendwatcher Adjiedj Bakas.

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.groenesector.nl.