TV-tuinman, Lodewijk Hoekstra opent projectweek opleiding Groene detailhandel

De mbo-opleiding Groene detailhandel van Zone.college in Zwolle, organiseert van 14 tot en met 18 maart 2022 een uitdagende projectweek, voor haar studenten. De week wordt op maandag 14 maart geopend door gastspreker, Lodewijk Hoekstra. 

De boodschap van de tv-tuinman is: “Ik wil laten zien hoe blij en gelukkig je wordt van een groene en duurzame leefomgeving”. “Dit sluit perfect aan bij wat wij belangrijk vinden en willen uitdragen”, aldus Edgar Voortman, docent Groene detailhandel bij Zone.college.

Groene detailhandel
De opleiding Groene detailhandel leidt studenten op tot verantwoordelijke groenspecialisten, die een bedrijf zoals een tuincentrum of groothandel draaiende kunnen houden. Echte ondernemers die weten hoe ze met mensen om moeten gaan, die houden van de mogelijkheden die planten en bloemen bieden, die activiteiten bedenken om verkopen te stimuleren en die klanten adviseren en inspireren. En daarnaast weten hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving.

Projectweek
Naast het inspirerende verhaal van Lodewijk Hoekstra, staan er voor de studenten, tijdens deze projectweek nog meer interessante onderdelen op het programma. Zo krijgen ze gastcolleges en workshops van diverse bedrijven, gaan ze op excursie naar het hoofdkantoor van de Welkoop, brengen ze een bezoek aan een veiling en kunnen ze hun heftruckcertificaat halen.

Lodewijk Hoekstra online
Wil je het verhaal van Lodewijk Hoekstra, op maandagochtend 14 maart van 09.30 tot 11.30 uur, fysiek of online bijwonen? Stuur dan een mail naar evoortman@zone.college. Voor de fysieke bijeenkomst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je de bijeenkomst online bijwonen dan ontvang je een mail met een link naar de bijeenkomst.