Tweede editie Food Challenge van start!

Samen met LekkerBoer, SVO vakopleiding food en Terra organiseren we de tweede editie van Food Challenge. Met de Food Challenge gaan ruim 1.500 eerste- en tweedejaars leerlingen van het vmbo en praktijkonderwijs aan de slag met gezond eten en bewegen.

Zit jij lekker in je vel? Hoe zorg je goed voor je lijf en voor de aarde? Waar komt jouw eten vandaan? Hoeveel stappen zet je van grond tot mond? Welke spieren train je met bootcamp en welke voedingsstoffen zijn daarvoor nodig? Met deze vragen gaan de leerlingen de komende maanden aan de slag. Dit doen ze via lessen op school, gastlessen van mbo-studenten en tijdens een afsluitende foodcamp op de boerderij. Rode draad is het ontwerpen van een gezonde poké bowl (een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje) met duurzame producten van de boerderij, waaruit ze hun energie halen voor het uitvoeren van de zelf ontworpen bootcamp.

Challenges
De deelnemers vormen met hun klasgenoten een team waarmee ze drie tussentijdse challenges uitvoeren en filmen:

  • Krijg je school in beweging met een zelf ontworpen bootcamp;
  • Maak een gezonde fruit poké bowl voor iemand die hem verdient;
  • Maak een duurzame poké bowl met zoveel mogelijk ingrediënten rechtstreeks van de boerderij.

De teams leveren een eindvlog in en elke school kiest de beste vlog om in te sturen voor de finale. De drie schoolteams met de beste vlog strijden in de finale bij SVO vakopleiding food vakopleiding food om de beste poké bowl van 2022. De leerlingen krijgen voor de vlogs instructie van vlogger en artiest Boer Wildebuit.

Finale
In de finale bij SVO vakopleiding food in Zwolle strijden de drie beste teams, onder toeziend oog van een deskundige vakjury, om de titel ‘de beste poké bowl van Noord Oost Nederland’. De winnaars mogen naar een thuiswedstrijd van een deelnemende profclub (PEC Zwolle, Landstede Hammers etc) en trakteren hun school op de beste poké bowl van 2022.

We wensen alle deelnemende leerlingen alvast veel plezier bij deze mooie uitdaging!