Tweede Groene Vlag voor Twello

Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag voor Zone.college in Twello. Het Eco-team, dat bestaat uit 14 vmbo leerlingen, heeft de tweede Groene Vlag in ontvangst mogen nemen. Zone.College Twello en in het bijzonder het Eco-team, heeft hard gewerkt om de school meer duurzaam te maken in nauwe relatie met de omgeving en met een nauwe verbondenheid met het onderwijs.

In 2017 werd de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als Eco-School en ontving de bijbehorende Groene Vlag, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Elke 2 jaar wordt gekeken of de school zich heeft verbeterd en ontwikkeld. De afgelopen periode is er veel gedaan op het gebied van afvalscheiding en er zijn 518 zonnepanelen geplaatst op het dak van het gebouw.

Vrijdagochtend hees burgemeester Penninx van de gemeente Voorst de 2e Groene Vlag en na afloop werd er voor alle leerlingen heerlijke biologische appelsap geserveerd in speciale cupjes gemaakt van composteerbaar plastic. Ook de komende periode gaat het Eco-team verder met allerlei acties in het kader van duurzaamheid, zoals de 5-minuten-douchen-challenge. Hiervoor hebben de leerlingen van het team een speciale zandloper voor onder de douche uitgedeeld om iedereen te motiveren om maximaal 5 minuten te douchen en zodoende veel water én energie te besparen.