Tweede plaats voor Frank Berndsen van Zone.college bij de finalewedstrijd Dierverzorging in Almere

Op 2 juli hebben de studenten van Citaverde college, Aeres mbo en Zone.college in Almelo deelgenomen aan nationale wedstrijd Dierverzorging. Winnaar werd Femke Kuiper van Citaverde College. De tweede plaats was voor Frank Berndsen van Zone.college.

De nationale Skills-finale kon dit jaar niet doorgaan vanwege de pandemie. De alternatieve finale in Almere was zodanig opgezet dat de wedstrijd ook bij een complete lock-down gewoon door kon gaan. Een deel van de opdrachten hebben de studenten individueel gemaakt en de video van de werkzaamheden van te voren opgestuurd aan de jury.

Gelukkig was het toch nog mogelijk om in juli bij elkaar te komen, waarbij de studenten de opdrachten live konden presenteren. Daarnaast was er een verrassingsopdracht.

 

Passie

In de opdrachten zat alles wat het vak van dierverzorger zo mooi maakt. De deelnemers maakten de opdrachten rond dieren waarvoor ze zelf veel passie hebben. Dat was ook goed te merken aan de verschillende presentaties.

 

Grote inzet

Er is door de deelnemers met grote inzet gewerkt en hun inspanningen leverden mooie producten op. De onafhankelijke jury, bestaande uit Thijs Overloon en Irene Tenwolde van Black & White, vonden dat de deelnemers zich getoond hebben als uitstekende dierverzorgers.

En de deelnemers zelf? Ze vonden het een bijzonder leerzame ervaring en waren trots op hun resultaten. Voor de winnaar was er natuurlijk een beker en een medaille. Daarnaast ontving iedereen een certificaat.