Ulebelt Deventer: De Plek voor de Skills Wedstrijd Dierverzorging Zone.college

Op vrijdag 31 mei vond de jaarlijkse Skills kwalificatiedag voor Zone.college plaats voor mbo-studenten Dierverzorging. De kinderboerderij De Ulebelt in Deventer was de locatie voor dit evenement, georganiseerd door docent Dierverzorging Marian Klinkenbijl – van der Krift. Daarnaast werkten ook collega’s van de opleiding Dierverzorging van de locaties Deventer en Doetinchem samen aan de uitvoering van de wedstrijd. Deze leerzame dag stelde de kennis en vaardigheden van de studenten op de proef.

Diverse taken en uitdagingen voor de studenten
De studenten observeerden dieren, creëerden en implementeerden verrijkingsprogramma’s, voerden gezondheidscontroles uit, verzorgden paarden en ezels, reinigden quarantaineruimtes en gaven uitleg aan bezoekers.

Winnaars en prijsuitreiking
Lynn van Langen, niveau 3 student Dierverzorging won de wedstrijd en zal Zone.college vertegenwoordigen tijdens Skills The Finals. Deze landelijke wedstrijd wordt op 20 en 21 maart 2025 gehouden in de RAI in Amsterdam. Sabine Boer werd tweede en is reserve voor de finale.  Zowel Lynn als Sabine zijn studenten van onze locatie in Deventer.

Bert Driessen, sectormanager Dierverzorging, reikte de prijzen uit en zette de studenten in het zonnetje. “We zijn heel enthousiast over deze wedstrijden. Ze geven de studenten een enorme boost in zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling”, aldus Marian.