Unieke voorlichting Tuin & landschap bij hoveniersbedrijf Green Sales

Op vrijdag 11 juni tussen 16.00 en 18.00 uur organiseren Green Sales uit Noordscheschut en Zone.college Hardenberg een uniek event over alle mogelijkheden van de verschillende opleidingen, cursussen en om- en bijscholingsmogelijkheden binnen de hoveniersbranche.

Met een zogenaamde ‘Drive Through’ laten ze zien hoe leuk, innovatief en divers het vak van hovenier is en welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Er zijn verschillende demonstraties, bezoekers kunnen ook zelf actief aan de slag en ze kunnen vragen stellen aan de eigenaar van Green Sales en docenten en studenten van Zone.college.

Vakmensen gezocht

Het initiatief van de unieke voorlichting komt van Pieter van der Linden, eigenaar van Green Sales. Hij zocht een partner waarmee hij kon laten zien en ervaren hoe leuk het vak is. Van der Linden: ‘De hoveniersbranche zit te springen om goede vakmensen. Daar dragen we dan graag een steentje aan bij. Studenten en docenten van de mbo-opleiding Tuin & landschap vertellen daarom over hun ervaringen en ik ga graag in gesprek met ondernemers over het belang van bijscholing van medewerkers.’

Actief programma

Tijdens de ‘Drive Through’ (die uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen wordt georganiseerd) kunnen bezoekers verschillende dingen ervaren. Zo zijn er demo’s van interessant gereedschap verzorgd door fa. Middelveld, kan er zelf een minikraan worden bestuurd, rijdt er een golfcar over het terrein van GreenSales en kan er in Virtual Reality een kraan worden besturen in de GMEC, het mobiele klaslokaal van Zone.college. Natuurlijk staat er een hapje en een drankje klaar en krijgen alle bezoekers een goodie-bag.

De Drive Through wordt georganiseerd voor jongeren die nog een beroepskeuze moeten maken, volwassenen die nadenken over een carrièreswitch en medewerkers (en ondernemers) van hoveniersbedrijven die zich willen laten bijscholen. Aanmelden is niet nodig.

Drive Through Tuin & landschap | Vrijdag 11 juni | 16.00 – 18.00 uur |
Green Sales | Krakeel 52A |7914 TJ Noordscheschut