Vakwedstrijd Paraveterinair

Op de donderdag voor de kerstvakantie vond de vaardigheden competitie voor studenten Dierenartsassistent paraveterinair plaats. Hiervoor sloegen we de handen ineen met Terra en organiseerden we een gezamenlijke wedstrijd. Deze eerste voorronde vond plaats op onze locatie in Hardenberg. Maar liefst negen studenten gingen de uitdaging aan.

Van te voren waren de deelnemers op de hoogte gebracht van de mogelijke opdrachten. Deze konden bestaan uit: algemeen klinisch onderzoek, instrumentarium inpakken, verband aanleggen, voorlichtingsgesprek voeren en medicatie berekenen. Vol gezonde spanning kwamen de deelnemers naar Hardenberg. Er werd met klamme handjes afgewacht op wat er allemaal zou komen. Wie heb je tegenover je staan, wat doet de concurrentie en hoe is het gesteld met mijn vakkennis op het gebied van de gevraagde vaardigheden? Al deze vragen gingen zichtbaar door de hoofden van de deelnemers. Wat stoer dat ze ondanks de spanning en onzekerheid meededen!

En toen begon de wedstrijd! Drie studenten mochten per ronde laten zien hoe goed ze de opdrachten uitvoerden. Ze gingen aan de slag met het uitvoeren van een algemeen klinisch onderzoek, het steriel inpakken van een operatie-set en het aanleggen van een pootverband. Er zat flinke tijdsdruk achter want de deelnemers kregen maar zes minuten per opdracht. Trillende handjes en af en toe een zweetdruppeltje op het voorhoofd, het deerde niets want ze deden het allemaal super.

Van de negen deelnemers mochten drie studenten door naar de halve finale, een lastige beslissing voor de jury. Na lang beraad en op basis van de uitvoering van de opdracht instrumentarium (aangezien dit het belangrijkste onderdeel is) besloten zij dat Liselot Zomer (Zone.college), Noortje Spijkerboor (Terra MBO Emmen) en Marina Poorterman (Zone.college) doorgaan naar de halve finales medio februari!

We zijn ontzettend trots op alle deelnemers en op de leuke samenwerking van Zone.college en Terra MBO.
En nu op naar de halve finales 😊