Wedstrijd Tuinaanleg voor vmbo leerlingen in Almelo

Op 2 februari hebben teams van Terra – Meppel, Twents Carmel en Zone.college meegedaan aan de vmbo-kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg in Almelo.
Alle teams legden met veel enthousiasme een kleine tuin aan. Ze kregen hier maar drie uur de tijd voor en moesten hard aan het werk. Ze werden hierbij steeds op de vingers gekeken door de deskundige juryleden Timo Kruize van Donker Groen Hengelo en Fran Romero van Eshuis Hoveniers uit Almelo.

Je zou kunnen zeggen dat alle teams gewonnen hebben. Ze hebben allemaal veel inzet getoond en veel geleerd van deze opdracht. Voor sommigen was het de allereerste keer dat ze zelf een tuin mochten aanleggen. Het team van Zone.college Almelo met Wout Haan en Sven Altink, kreeg het hoogste aantal punten van de jury. Dit team mag Oost-Nederland vertegenwoordigen op de landelijke finale. De tweede plaats was voor Guus Bombeld en Cas Huiskens van het Carmel College uit Oldenzaal.

Zone.college organiseert al vele jaren wedstrijden Tuinaanleg voor mbo-studenten. Sinds vorig jaar zijn er ook wedstrijden Tuinaanleg voor leerlingen van 14 tot 16 jaar. De leerling maakten een tuin met plantvakken, een gazon met staptegels en bouwkundige elementen. De jury lette op netheid, samenwerken, de degelijkheid van de constructies, maar ook op de creativiteit.
Voor Sven en Wout was het op het laatst echt een race tegen de klok: “Op een gegeven moment hadden we nog een kwartier en toen moesten alle planten en het gras er nog in. Het is allemaal wel afgekomen, maar wel met veel tijdsdruk”. Ze hebben veel zin om mee te doen aan de landelijke finale op donderdag 31 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Felicitaties voor alle leerlingen voor het meedoen aan deze wedstrijd. Het was mooi om te zien dat er met zoveel enthousiasme gewerkt werd.