Zinderende 'bloemgroene' eindshow

Afgelopen donderdag 23 juni toonden studenten van de opleiding Bloem en styling + Green design hun examenwerk op het podium van theater de Spiegel in Zwolle. Het werd een avond vol show, muziek en inspiratie.

Na het welkom vertelde Mark Mieras een interessant verhaal. In zijn rol als wetenschapsjournalist nam hij ons mee en met een reeks pakkende voorbeelden liet hij zien dat groen goed doet. Voor alle facetten en in alle fases van ons leven. Daarna werd er op een grote knop gedrukt om de show officieel te openen. Dit was het startsein voor een muziek en lichtshow waarbij de studenten stuk voor stuk op het podium hun werk konden showen.

Tussendoor verraste Simon Molenaar ons met muziek op hoog niveau. Deze 17 jarige oud-student van Zone.college heeft groot talent. Hij speelde speciaal voor ons een drietal improvisatie stukken op de vleugel. Zonder voorbereiding en puur op gevoel nam hij ons mee in rustgevende en tegelijk opzwepende muziek. Na dit muzikaal intermezzo zagen we plantaardige objecten en mooi opgemaakte bolvormen die de studenten ons lieten zien.

Tijdens de show vertelden twee inspirerende sprekers over hun werk. Jannita Jansen is slowflower kweker en vertelde over haar boek, over haar pluktuin en over het belang van kweken in de volle grond. Jannita kweekt seizoensgebonden producten die lokaal afgezet worden.

Erika Oldenhof vertelde over een programma ontwikkeld door VBW (koninklijke vereniging bloemisten winkeliers). Dit programma heet FloraVita en is voor bloemisten en andere geïnteresseerden ontwikkeld. Bloemen worden nu vaak gekocht vanuit een emotie. Eigenlijk nog niet vanuit een gezondheidsperspectief. Tijdens de traning van FloraVita ontdekken bloemisten weer nieuwe verkoopkansen.

Onder het genot van ritmische muziek werden constructies getoond van meters groot! Opgemaakte staven en grote showboeketten verschenen op het podium. Ook zagen we langzaam vanuit het plafond enorme kransen naar beneden komen.

Aan het eind van de show werden bezoekers bedankt voor hun komst en uitgenodigd tot napraten in de foyer waar alle werken tentoongesteld waren. Alle meewerkende studenten werden op het podium gevraagd en toegesproken door werkveldleider Bert Muskee. Onder groot applaus werden deze publiekstrekkers bedankt. Er waren met meer dan 400 personen aanwezig om te genieten van alle moois.

Bekijk hier de video’s van studenten Lianne en Tabitha waarin zij vertellen over hun werk en de connectie met het thema ‘Green connection’.