Zone.college Almelo organiseert Obstakelrun

Na bijna 1,5 jaar zonder fysieke schoolactiviteiten, vond er op dinsdag 6 juli weer een actief evenement plaats rond het schoolgebouw van Zone.college Almelo. De sectie sport en bewegen van de school organiseerde een obstakelrun. 

De run was zo’n 1,5 kilometer lang, bevatte 16 obstakels en vond plaats op het schoolterreinDe obstakels stonden verspreid over het terrein, dat helemaal in het teken van de obstakelrun stond. Alle obstakels hadden te maken met klimmen, klauteren, zand en/of water. Leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar van het vmbo en 1ste en 2de-jaars leerlingen van Het Groene Lyceum deden mee. Ook een aantal sportieve 4de-jaars vmbo leerlingen en docenten durfden een nat pak te halen.

Leerlingen moesten zichzelf uitdagen en grenzen verleggen. In hun eigen tempo hebben ze allemaal minimaal twee rondes volbracht. Het doel van de run was niet de snelheid, maar het voltooien van de run. Na de lockdown periodes en het online thuiswerkenwas dit al een flinke uitdaging. Er zijn dan ook heel wat grenzen verlegd.

Zone.college houdt van uitdagingen voor de leerlingen, zowel op sportief gebied als op andere vlakken op school en in het leven. Het motto van de school is dan ook: ‘Haal je beste binnenste buiten’. Dit paste mooi bij deze obstakelrun.