Zone.college Borculo ontvangt de groene vlag! Het hoogst haalbare internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Met trots heeft het Eco-team op 8 juli de befaamde groene vlag gehesen. Dit gebeurde in het bijzijn van Karin Pullen, voorzitter van College van Bestuur van Zone.college en Vivian Siebering, projectleider duurzaamheid binnen de school. De groene vlag van Eco-Schools is het hoogst haalbare internationale keurmerk voor duurzame scholen. De afgelopen twee jaar hebben de leerlingen van het vmbo in Borculo hard gewerkt om hun school van binnenuit te verduurzamen. In mei heeft Zone.college Borculo het keurmerk behaald en nu was het moment om ook de bijbehorende vlag te hijsen.

Eco-Schools
Met Eco-Schools staan leerlingen aan het stuur bij duurzame veranderingen binnen de school. Ninthe Smits en Elsbeth Koenders, leerlingen van het Eco-team, kregen de eer om de groene vlag te hijsen. Naast Ninthe en Elsbeth bestaat het Eco-team uit de leerlingen: Nicky Hietland, Birthe Uddink, Gijs Klumper, Hannah Pierik, Iris Emsbroek, Iris Tragter, Jette Ahlers, Lieke Looman, Stijn Bremers en Pien en Tess Wielens. Samen met docenten vormen zij een Eco-team. Het team onderzoekt de school aan de hand van een duurzaamheidsscan. Vervolgens stellen ze doelen en werken ze aan verschillende acties om het gedrag van mensen, het curriculum én de schoolomgeving te verduurzamen.

Duurzame maatregelen in Borculo
De afgelopen jaren hebben leerlingen hard gewerkt om hun school van binnenuit te verduurzamen. Docent Thomas Steverink: “Eco-Schools is een internationaal, door de Verenigde Naties erkend project, waar we ons als groene school graag bij aansluiten. Het is belangrijk dat leerlingen beseffen dat we moeten verduurzamen en bewuster moeten omgaan met de aarde.” Hij vertelt trots: “Het gebruik van energiezuinige ledlampen, gezonde snacks in de kantine, speelgoed inzamelen voor de speelgoedbank en een katoenen mondkapje voor alle leerlingen. Dit zijn slechts enkele maatregelen die de leerlingen hebben doorgevoerd op de school.” Met Eco-Schools stimuleert Zone.college hun leerlingen niet alleen tot duurzaam denken en doen, maar laten we ze ook ervaren wat zij als individu kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.