Zone.college Enschede ontvangt de groene vlag!

Het hoogst haalbare internationale keurmerk voor duurzame scholen.

 

Met trots heeft het Eco-team vandaag, op 3 november, de befaamde groene vlag in ontvangst genomen, overhandigd door Patricia Eikelenboom en Ruth Pasternak van Eco-Schools. De groene vlag van Eco-Schools is het hoogst haalbare internationale keurmerk voor duurzame scholen. De afgelopen twee jaar hebben de leerlingen van het vmbo in Enschede hard gewerkt om hun school van binnenuit te verduurzamen. In februari heeft het Zone.college Enschede het keurmerk behaald en nu was het moment om ook de bijbehorende vlag in ontvangst te nemen.

Eco-Schools
Met Eco-Schools staan leerlingen aan het stuur bij de duurzame veranderingen binnen de school. Het Eco-team in Enschede bestaat uit de leerlingen: Janne Alferink, Claudia Alberts, Elise Louwes, Nikki Goverts, Isa Grashuis, Marit de Leeuw, Laurie Voogd, Danielle Draaijer, Talysia Lanjou, Jaidy ten Thije en Nikki Kippers. Ze vormen, samen met docenten, een Eco-team en onderzoeken de school aan de hand van een duurzaamheidsscan. Vervolgens stellen ze doelen en werken ze aan verschillende acties om het gedrag van mensen, het curriculum én de schoolomgeving te verduurzamen.

Duurzame maatregelen in Enschede
De afgelopen jaren hebben leerlingen hard gewerkt om hun school van binnenuit te verduurzamen. Teamleider Mark Spliethof vertelt trots: ‘Het scheiden van afval, een watertappunt, meubilair van gerecycled materiaal in de personeelskamer, opvang en hergebruik van regenwater en een energiezuinige draaideur in de hal. Dit zijn slechts enkele maatregelen die de leerlingen hebben doorgevoerd op de school. Ook geven we gratis fruit weg in onze kantine, die al voor de derde keer is uitgeroepen tot Gezonde Schoolkantine door het Voedingscentrum.’ Met Eco-Schools stimuleert het Zone.college hun leerlingen niet alleen tot duurzaam denken en doen, maar laten we ze ook ervaren wat zij als individu kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.