Zone.college gastlocatie voor nationale Hippische vakwedstrijd

Van woensdag 30 maart t/m vrijdag 1 april vindt de nationale Hippische vakwedstrijd plaats op ’t Twentsche Veld in Enschede, de praktijklocatie van Zone.college. De vakwedstrijd waarbij 11 duo’s strijden om de winst, wordt georganiseerd door Aeres MBO, Landstede, AOC Terra en Zone.college.  

Het aanleren en beoefenen van vaardigheden is belangrijk in het hippisch onderwijs. Een student die bijvoorbeeld uitmuntend is in het trainen van paarden, is van grote meerwaarde voor een hippisch bedrijf. Studenten opleiden tot vaardige toekomstige medewerkers en bedrijfsleiders voor de arbeidsmarkt, dat is het doel van de Hippische opleidingen.

Hippische vakwedstrijd
In 2018 werd er voor de eerste keer een nationale Skills Heroes wedstrijd Paardensport en Paardenhouderij georganiseerd. Voormalig AOC Oost studente Lauren Spikkert werd toen de winnaar van de wedstrijd en mocht de bokaal meenemen naar Twente. Na deze editie is er helaas geen Hippische Skills wedstrijd meer gehouden. Daarom hebben Zone.college, Aeres MBO, Landstede en AOC Terra de handen ineen geslagen om zelf een nationale vakwedstrijd te organiseren. Van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april wordt de Hippische vakwedstrijd gehouden bij onze praktijklocatie ’t Twentsche Veld in Enschede.

Wat staat de deelnemers te wachten?
Er zijn elf studentenduo’s van verschillende hippische beroepsopleidingen ingeschreven voor de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de praktische en zachte vaardigheden van de studenten op de proef gesteld. Denk voor de zachte vaardigheden bijvoorbeeld aan plannen, organiseren en samenwerken. De vakwedstrijd neemt drie hele dagen in beslag waarbij de studenten overnachten in een logement vlakbij de praktijklocatie in Enschede. Gedurende deze dagen worden de studentenduo’s geobserveerd en beoordeeld door ervaren juryleden uit het werkveld. Op vrijdagmiddag om 16:00 uur wordt bekend gemaakt welk duo en welke school, zich winnaar van deze editie mag noemen.

De vakwedstrijd bezoeken?
Bezoekers van de vakwedstrijd zijn van harte welkom. Wil je studenten aan het werk zien en aanmoedigen? Kom dan op woensdag 30 maart, donderdag 31 maart of vrijdag 1 april naar manege ‘t Twentsche Veld, Vliegveldweg 225 in Enschede. De organisatoren kijken uit naar een sportief en succesvol evenement waarbij leren en saamhorigheid centraal staan!