Zone.college Hardenberg opent deuren

Kennismaken met groene beroepen, unieke opleidingen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag van Zone.college in Hardenberg. Op woensdag 16 november 2022 van 16.00 tot 20.00 uur kan iedereen kennismaken met alle mogelijkheden die het groene mbo-onderwijs in Hardenberg biedt. Aanmelden voor de open dag kan via de website.

Op Zone.college in Hardenberg presenteren de groene mbo-opleidingen zich en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding. Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen.

Praktijk centraal
Bij Zone.college staat leren in de praktijk centraal. Studenten werken vanaf het begin van de opleiding aan beroepsopdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd in en voor de beroepspraktijk. Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio, maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen.

Goede werkgelegenheid
Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. De groene sector biedt namelijk verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches. Er zijn in de regio Hardenberg veel werkgevers in de agro en food business en met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd.

Op de locatie Hardenberg worden de onderstaande opleidingen aangeboden:

  • Dierenartsassistent paraveterinair
  • Dierverzorging & veehouderij (niveau 2)
  • Groen, grond & infra
  • Veehouderij (Let op: BBL alleen varkenshouderij)
  • Tuin & landschap (alleen BBL)

Open dag mbo Zone.college Hardenberg
16.00 uur tot 20.00 uur | Parkweg 1a2, Hardenberg | Aanmelden via website

Op vrijdag 25 november is er ook een online open dag waar iedereen kennis kan maken met het groene mbo. Deze online dag is tussen 15.00 en 20.00 uur te bekijken via www.zone.college. Aanmelden is niet noodzakelijk.