Zone.college is vriend van Cirkelregio De Achterhoek

Karin Pullen tekende donderdagochtend samen met Willy Smit van Cirkelregio De Achterhoek, voor deze verbintenis.

Cirkelregio De Achterhoek is een netwerk van publieke en private partijen die elkaar actief opzoeken om gezamenlijk hun ambitie waar te maken. Werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. En dat laten zien met tal van voorbeeldprojecten. Wij ondersteunen dit mooie initiatief van harte en hebben met de realisatie van een zuiverende kas in Doetinchem een mooi voorbeeldproject in huis. We werken hiervoor nauw samen met een aantal partners van Cirkelregio de Achterhoek, waaronder Nijhuis Industries en de gemeente Doetinchem.

Zuiverende kas van Zone.college
Als groene school zien we de implementatie van duurzaamheid als één van onze speerpunten. Het idee is ontstaan om (tropische) planten in te zetten om rioolwater te zuiveren tot herbruikbaar water. Water dat gebruikt kan worden om toiletten door te spoelen en voor het bewateren van het groen.

Gereed
De verwachting is dat de zuiverende kas in oktober dit jaar in gebruik genomen wordt. Het ontwerp, de prefabricage, het leggen van de leidingen en plaatsen van de kas zijn gereed. De komende maanden wordt hard gewerkt aan het bouwen van een voorzuivering, de zuiverende werking en een nazuivering. Dit alles moet zorgen dat 95 procent van het rioolwater weer als water hergebruikt kan worden.

Onderwijs
Met de zuiverende kas realiseren we een unieke onderzoeksfaciliteit. Een living lab waar innovaties met betrekking tot lokale waterzuivering getest kunnen worden en alle stappen nauwlettend gevolgd kunnen worden, ook online.