Zone.college met GMEC onderdeel van Inspiratieroute

Op 12 en 13 februari kun je in Zwolle de Inspiratieroute lopen langs circulaire projecten in Zwolle. Zone.college maakt met de GMEC onderdeel uit van deze route en staat beide dagen op het Rode Torenplein in Zwolle.

De Inspiratieroute is een combinatie van live en online; met je oortjes in wandel je op 12 of 13 februari tussen 10.00 en 17.00 uur op je eigen tijd langs circulaire projecten in de stad. De audioroute is één dag van tevoren te downloaden via de app Voicemap.

Op de route zie je initiatiefnemers met hun circulaire projecten en circulaire kunst. Denk aan marmerlook-platen van gerycled kunststof, designproducten van ons plasticafval, houten meubelen waarbij zelfs het laatste korreltje zaagsel nog is gebruikt, verpakkingsmateriaal dat al is voorbereid voor een tweede leven en daardoor niet weggegooid hoeft te worden. Ook de studenten van diverse opleidingen in de regio Zwolle showen je hun circulaire projecten.

Duurzaamheid en kringloopgedachte
Met de GMEC laat Zone.college zien (en horen) welke rol duurzaamheid en de zogenaamde kringloopgedachte een rol speelt in onze opleidingen en bedrijfsvoering. En natuurlijk wordt duidelijk dat de GMEC ook bijdraagt aan duurzaam onderwijs. Zo bieden we in de GMEC een lesmodule over zonne- en windenergie. Met simulatoren krijgen onze studenten de kans om te oefenen met een graafmachine of trekker. Duurzamer, want geen uitstoot van CO2. En reizen naar Amerika om bijvoorbeeld tuinen te bekijken is ook niet nodig. Want met de VR-brillen kunnen studenten alles bekijken. Ook dat scheelt uitstoot van CO2.

Meedoen
De Inspiratie-audioroute maakt onderdeel uit van De Week van de Circulaire Economie’. De route is vanaf vandaag gratis te downloaden. Aanmelden vooraf is niet nodig. Het startpunt is het Stationsplein. De eerste 200 deelnemers op beide dagen ontvangen een goodybag van Food Vakopleiding SVO.

Info en tickets: www.zwolleunlimited.nl/audiotours (tour te downloaden vanaf 11 februari)