Zone.college organiseert Nederlands kampioenschap Loonwerk

Op 21 en 22 april organiseerde Zone.college samen met de brancheorganisatie Cumela en het LOL (Landelijk overleg loonwerk) het eerste Nederlands kampioenschap Cultuurtechnisch Loonwerk. Elf mbo-scholen uit heel Nederland kwamen naar Zuidwolde (in Drenthe) om aan deze wedstrijd mee te doen.

Met dit kampioenschap wilde de organisatie de deelnemende studenten uitdagen en prikkelen om het maximale uit zichzelf te halen. De studenten gingen aan de slag met verschillende werkzaamheden. Zo moesten ze een sloot uitmeten, graven, egaliseren en zaaien. De veiligheid en verantwoord werken stonden hierbij hoog in het vaandel. De jury was onder de indruk van het niveau van de deelnemers.

De uitslag
Clusius College
uit Schagen won de eerste prijs en mocht de beker mee naar Noord-Holland nemen. Lentiz uit Maasland werd tweede en het team van Zone.college, met studenten Reinier Ekkelenkamp en Joost Franken Volmerink uit Hardenberg, won de derde prijs.

Zone.college trots
Berend Pastoor, bestuurder van Zone.college: “We zijn erg trots op alle deelnemers en organisatoren en onder de indruk van de prestatie van onze studenten uit Hardenberg. Deze vakwedstrijd in Zuidwolde was precies wat Zone.college wil zijn, in verbinding met de sector en met de regio. Mooi is ook dat we dit samen doen met de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra (Cumela). Volgende stap is onze ambitie om de vakwedstrijd in Zuidwolde op de kalender van WordSkills Netherlands te krijgen.”