Afbreken van bomen m.b.v. een hoogwerker

Werk jij in de groene sector en wil je vanuit een hoogwerker op een veilige en verantwoorde manier bomen kunnen afbreken? In deze 1-daagse cursus van Zone.college voor boomverzorgers en boomverzorgingsploegen leer je alles over het toepassen van veltechnieken in de kroon van de boom, het bepalen en toepassen van de juiste uitvang-, hijs- en ontmantelingtechnieken en de organisatie op de grond. De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze praktische cursus is bedoeld voor boomverzorgers die op een veilige en verantwoorde manier een boom willen leren afbreken met behulp van gereedschappen en een hoogwerker.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Toepassen veltechnieken in de kroon van de boom
  • Bepalen en toepassen uitvang-, hijs- en ontmantelingtechnieken
  • Organisatie op de grond

Toetsing en afsluiting
De cursus wordt afgesloten met een examen. De deelnemer ontvangt bij voldoende resultaat een getuigschrift.

Toelating en aantal deelnemers
Deze cursus kan alleen gevolgd worden als de basiscursus hoogwerkerbediening, de cursus machinale kroonverzorging m.b.v. een hoogwerker en de cursussen lichte en bij voorkeur zware velling gevolgd en met goed resultaat afgesloten zijn. Deze kennis en vaardigheden kunnen ook behaald zijn door eigen verworven en aantoonbare competenties.

Het aantal deelnemers bedraagt in verband met de praktijkcasus en de veilig­heid, maximaal 8.

Aanvullende informatie
Deelnemers moeten beschikken over de wettelijk verplichte goedgekeurde veiligheidsuitrusting bestaande uit helm met kinband, oog-/gelaatbescherming, veiligheidsbroek en veiligheidsschoeisel zaagklasse 1 en handschoenen.

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 345,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.