Voor de opleiding bedrijfsleider dierverzorging geldt dat je minimaal een vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg nodig hebt. Het advies van de school waar je je vooropleiding hebt gedaan, speelt ook een rol bij de toelating tot je nieuwe opleiding. Daarnaast kijken we ook naar motivatie, beroepsbeeld, praktijkervaring, verwachtingen en kansen op de arbeidsmarkt. We willen je zo goed voorbereiden op een leuke schooltijd en een professionele (groene) toekomst in binnen- of buitenland.
Wettelijke toelating:
- Diploma voor mbo niveau 2/3 of vmbo KL, GL of TL of mavo of overgangsbewijs klas 3-4 havo/vwo
Wil de specialisatie Wildlife volgen? Dan raden we je het aan om praktijkervaring op te doen in de dierverzorging. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of een korte stage van 1 tot 2 weken bij een (klein) dierenpark, kinderboerderij, dierenspeciaalzaak of veehouderijbedrijf. Op die manier krijg je een beter beeld bij de werkzaamheden in de branche, zodat je beter kan inschatten of deze opleiding wat voor jou is. Het hebben van praktijkervaring in de dierverzorging wordt daarom door ons sterk aanbevolen.
Maximaal 50
Voor het schooljaar 2021-2022 is voor Wildlife het aantal opleidingsplaatsen beperkt (numerus fixus). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Er is dat schooljaar plek voor 50 nieuwe eerstejaars studenten. Aanmelden voor de opleiding kan vanaf 1 oktober.
LET OP: de opleiding heeft het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst (zie hieronder). Wil je een opleiding volgen die inhoudelijk veel op Wildlife lijkt? Kijk dan eens bij de opleiding Dierverzorging (niveau 4). Een goed alternatief!
Voor toelating tot de opleiding Wildlife geldt dat de aanmeldingen op volgorde van aanmelding in behandeling worden genomen. Na controle op de wettelijke toelatingseisen wordt door de toegelaten studenten de reguliere intakeprocedure doorlopen (lees hier meer). Wanneer het maximaal aantal opleidingsplaatsen is bereikt worden studenten geïnformeerd dat ze op de wachtlijst staan. In dit geval is het verstandig je ook voor een andere opleiding aan te melden.
Procedure intake (numerus fixus)
- De volgorde van binnenkomst van de aanmelding bepaalt de volgorde van de behandeling van de aanmelding.
- De volgorde van plaatsing binnen de opleiding wordt bepaald zodra de student voldaan heeft aan de verplichte intake activiteiten. Deze activiteiten zijn:
-
- Bij geen tot weinig ervaring in de dierverzorging een voorstage van 80 uur bij een professioneel bedrijf met dierverzorging
- Meelopen met de opleiding (wenselijk)
- Bezoeken open dag of informatieavonden (wenselijk)
- Wanneer het maximaal aantal plaatsingen is bereikt, worden potentiële studenten op de wachtlijst geplaatst, mits voldaan is aan alle verplichte intake activiteiten.
Start en inschrijving
Wil je volgend jaar deze opleiding gaan volgen? Dan raden we je aan om je vóór 1 april in te schrijven. De opleiding start, bij voldoende aanmeldingen, in augustus/september van het aankomende jaar. Inschrijven kan via de knop ‘aanmelden’ op deze pagina.
Kosten
Ben je op 1 augustus ouder dan 18 jaar? Dan betaal je wettelijk lesgeld. De hoogte van het lesgeld wordt vastgesteld door het ministerie. Een opleiding kent ook een studentenbijdrage. Deze betaal je aan Zone.college. De studentenbijdrage bestaat uit een verplicht deel voor onder meer boeken en licenties en een vrijwillig deel voor bijvoorbeeld excursies en kleding. Lees hier de meest gestelde vragen over de studentenbijdrage.
Aanmelden
Wanneer Zone.college jouw aanmelding heeft ontvangen, sturen wij je een ontvangstbevestiging. Zo weet jij dat wij jouw aanmelding in goede orde hebben ontvangen.
Vervolgens wordt jouw aanmelding in behandeling genomen en ontvang je bericht over de vervolgprocedure. Heb je in de tussentijd nog vragen? Bel dan met