Kettingzaag - zware velling

Werk jij in de groene sector met de kettingzaag en moet je onder specifieke omstandigheden grote bomen vellen? Dan moet je ook aan allerlei specifieke eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van zaag- en veltechnieken en het gebruik van touwen, kabels, velwiggen en handlieren en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). In deze 4-daagse cursus van Zone.college leer je daar alles over.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor hoveniers, groenvoorzieners en iedereen die onder specifieke omstandigheden grote bomen wil leren vellen.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het toepassen van speciale zaag- en veltechnieken.
  • Opwerken van hout onder spanning.
  • Praktisch oefenen met zwaar vellingswerk.
  • Opfrissen veiligheid en Arbowetgeving.
  • Het gebruiken en toepassen van wigtechnieken, gebruiken van touwen, kabels, velwiggen en handlieren.
  • Inzicht in spanning en gewicht van bomen.
  • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

Tijdens de cursus wordt op de onderdelen een persoonlijke beoordeling gedaan. Dit wordt tevens op het getuigschrift vermeldt.

Aanvullende informatie
Bij de cursus dient de deelnemer te beschikken over een veiligheidsuitrusting bestaande uit een goedgekeurde helm met kinband, oogbescherming, handschoenen, zaagschoenen en een veiligheidsbroek/ zaagklasse I.

Wij hanteren een maximum van 6 deelnemers per cursus. Naast de docent wordt meestal ook een instructeur ingezet.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus zware velling dien je de basiscursus Werken met de kettingzaag met goed gevolg te hebben afgerond en voldoende praktijkervaring hebben opgedaan.

 

Data en Locaties

Deze cursus kan ook verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 775,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.