Uitvoeren Gewasbescherming - Licentie 1

Werk jij met professionele gewasbeschermingsmiddelen? Dan heb je een spuitlicentie 1 nodig om die middelen te mogen kopen, opslaan en gebruiken. Met deze cursus van Zone.college behaal je de vereiste licentie in 3 dagen.

 

Informatie

Voor wie

De cursus is voor iedereen die voor zijn beroep werkt met gewasbeschermingsmiddelen en nog niet beschikt over een spuitlicentie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een mbo-certificaat en een spuitlicentie van Bureau Erkenningen. De spuitlicentie is vijf jaar geldig. Incompany Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod.

Programma

De cursus duurt 3 dagen.
Onderwerpen uit het lesprogramma:
Omgaan met bestrijdingsmiddelen Aanbouwen/afstellen spuitapparatuur Gebruiken/onderhouden spuitapparatuur
Gebruik handleiding DLV, dosering
Etiket lezen en begrijpen
Milieuaspecten en arbeidsomstandigheden
Toepassen geïntegreerde gewasbescherming
Persoonlijke beschermingsmiddelen, kennis van ziekten, plagen en onkruiden.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: praktijk, theorie en onkruidherkenning. Als je voor alle onderdelen bent geslaagd ontvang je het mbo-certificaat en de spuitlicentiepas.

Data en Locaties

Je kunt de cursus op onze locaties in Almelo en Doetinchem volgen.

Startdata Almelo:
september/oktober 2021.

Startdata Doetinchem:
december 2021

exacte data worden nog bepaald. Aanmelden is al wel mogelijk.

Incompany is optioneel.

Investering

Lesgeld is € 550,-*. Prijs is inclusief lesmateriaal en examenkosten en exclusief btw. Een herexamen kost € 75,- exclusief btw.

*De hier genoemde prijs is de actuele prijs. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

 

Na de opleiding

De licentie is 5 jaar geldig. Om je licentie geldig te houden kun je verlengingsbijeenkomsten bij ons volgen. Daarnaast bieden we de cursussen Bedrijfsvoeren Gewasbescherming – Licentie 2 en Mollen- en woelratten bestrijden – Licentie 4.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.