De Groene Karavaan

Voor basis- en vo-scholen in Zwolle en omgeving organiseert Zone.college Zwolle een aantrekkelijk programma rondom natuur en leven (planten en dieren). De Groene Karavaan brengt de diversiteit van het groene onderwijs levendig in beeld. En de reacties zijn positief!

 

De Groene Karavaan is een hippe aanhangwagen met aantrekkelijke opdrachten. Het is speciaal ontwikkeld om scholen kennis te laten maken met verschillende groene thema’s. Twee keer per jaar passen we het thema aan op de actualiteit en bezoeken we scholen in Zwolle en de regio.

 

De lessen worden mede verzorgd door leerlingen en studenten van Zone.college, die op deze manier hun kennis en vaardigheden laten zien en vergroten. De begeleiding van de Groene Karavaan ligt in handen van een docent van Zone.college. Inmiddels hebben ruim we ruim 90 basisscholen in Zwolle bezocht en zijn we gestart met een speciale editie voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Praktische informatie

  • Voor basisscholen

    De Groene Karavaan gaat in het voorjaar van 2019 weer op pad met een nieuw thema. Onder begeleiding van vmbo-leerlingen van Zone.college Zwolle werken de bovenbouwleerlingen een dagdeel aan actieve en uitdagende opdrachten.

  • Programma

    Tijdens een ronde gaan leerlingen op verschillende manieren actief aan de slag met opdrachten in het kader van het thema. Dit gebeurt door het inzetten van beeldmateriaal, praktische opdrachten, spelvormen, werkbladen, interactie tussen leerlingen van de basisschool en leerlingen van het vmbo en zelf ervaren.

  • Aanmelden

    Binnenkort plaatsen we meer informatie over het thema en hoe je je kunt aanmelden.