• Leerlingenraad

  De leerlingenraad bestaat uit een aantal afgevaardigden uit verschillende leerwegen. De bedoeling van de leerlingenraad is mee te denken over veranderingen die de leerlingen van Zone.college ten goede komen. De leerlingen waren op de open dag aanwezig van 16.00-17.00 uur en 18.30-19.30 uur.  Wil je in gesprek met de leerlingen? Stuur dan een bericht naar onze administratie.

  Kom in contact met de leerlingenraad
 • Rondleiding door de school

  Joris en Ashley laten je onze school zien.

  Bekijk de video
 • B en BK klas onderbouw

  Minder handen voor de klas in B en BK klassen. Als je in deze klas zit dan krijg je 20 uur les van je eigen mentor. De mentor geeft les in verschillende vakken. Hierdoor is het lekker rustig in de klas en heb je weinig wisselingen. In het volgende filmpje geven de mentoren een korte uitleg wat dit precies inhoudt.

  Bekijk de video
 • Start een gesprek met een ouder

  De ouders van de ouderadviescommissie waren op de open dag aanwezig voor meer informatie over onze school en hun ervaringen. Je kunt een e-mail sturen, mocht je nog vragen hebben.

  E-mail versturen
 • Praktijkvakken

  In de eerste twee jaar krijg je diverse praktijkvakken. Door te werken met bloemen en planten, dieren, voeding en techniek kun je samen met je praktijkdocent en mentor bekijken wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. ‘Groene Wereld Oriëntatie’ heet dat.  Wil je meer weten over de praktijkvakken?

  Stel je vraag aan een praktijkdocent
 • Leren in jouw wereld

  In de bovenbouw (de derde en vierde klas van het vmbo) kun je kiezen uit vijf ‘werelden’: Levend, Actief, Groen technisch, Gezond of Creatief.

   

  Ontdek de werelden
 • Algemene vakken

  In de onderbouw krijg je 12 algemene vakken: Nederlands, Engels, Wiskunde, Biologie, Nask (Natuur- en scheikunde), Economie, Duits, Sport & bewegen, Kunst & cultuur, Rekenen, Techniek en Mens & maatschappij.

 • Laptopgebruik

  Als Zone.college streven we naar een juiste balans tussen online-lesmaterialen en offline-lesmaterialen. We maken steeds meer gebruik van laptops.

   

   

  Lees meer
 • Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)

  LOB is een belangrijk onderdeel dat binnen het gehele onderwijsprogramma aanwezig is. Op basis van ervaringen, zowel binnen als buiten de school, wordt gekeken wat de leerbehoeftes zijn en
  waar de interesses liggen. Dat doen we door gesprekken tussen de mentor en de leerling in bijvoorbeeld het mentoruur en in LOB-lessen die op het rooster staan.

  Door stage te lopen bij een bedrijf leer je hoe het in de praktijk gaat. In leerjaar 3 loop je drie weken stage en in leerjaar 4 één dag in de week. Ons doel is dat je na 4 jaar weet wat je kan, wat je leuk vindt en wat je wil gaan doen in het mbo.

  In Het Groene Lyceum is LOB onderdeel van de projectdag. Vanaf leerjaar 3 t/m 6 loop je stage. Tijdens de LOB lessen word je voorbereid op de doorstroom naar het hbo.

 • Wil je de school in het echt zien?

  Gezien de huidige ontwikkelingen rond het corona-virus is het niet mogelijk om nu een rondleiding te organiseren. Geef je interesse voor een rondleiding aan door je contactgegevens te mailen naar admalmelo@zone.college.  We nemen binnenkort contact met je op (via de mail) om je te informeren over de mogelijkheden in de nabije toekomst.