Haal je beste binnenste buiten

Op onze school voel je je snel ’thuis’: het is een veilige wereld waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. We bieden kwalitatief goed onderwijs en hebben binnen en buiten de school de beschikking over moderne en leuke praktijkruimtes. Dierverblijven, keukens, tuinen en techniek-lokalen: bij ons leer je door zélf te ontdekken, te doen en te ervaren. Haal je beste binnenste buiten!

Over ons

Ambitie

Zone.college is een school met innovatief Groen en duurzaam onderwijs. Het is een plek waar je groeit, over je grenzen heen stapt en waar je je thuis voelt. Leerlingen en studenten volgen hun opleiding in de vmbo.zone of in de mbo.zone. Door een combinatie van theorie en vooral praktijk binnen en buiten de school, halen wij je beste binnenste buiten.

Ambitie Zone.college
Zone.college werkt aan groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland. We willen zorgen voor vooruitstrevend beroepsonderwijs dat nog beter aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is. Zo wordt onderwijs leerzamer voor leerlingen en studenten en hebben medewerkers een interessanter perspectief. Groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland; daar werken we aan.

Koers Zone.college, de kern van ons functioneren vatten we als:

  • In een wereld vol verschillen willen wij verbinden
  • In een leven vol verrassingen bieden wij houvast
  • In een omgeving vol keuzes geven wij richting
  • In een tijd vol veranderingen ontwikkelen wij perspectief

Kernpunt is onze aanpak is dat we actief invulling willen geven aan “groots Groen onderwijs”. Voor het vmbo is dat sterk gericht op de kennismaking van jonge mensen met een duurzame Groene beroepswereld, zodat ze voorbereid zijn om als wereldburger een vervolgopleiding te kiezen.

Download het schoolplan

Ons onderwijs

Kies vmbo

Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo Groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Uiteraard krijgen leerlingen ook groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan een leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Bovendien kan hij een diploma halen in alle leerwegen, ook de theoretische leerweg!

Wat wordt jouw route?
Als je van de basisschool komt, heb je meestal al gekozen voor een leerweg. Een leerweg geeft de manier aan waarop je het beste leert: heel praktisch, theoretisch of een beetje van beide. Aan het einde van het tweede jaar van het vmbo maak je een definitieve keuze. We kijken dan samen wat het beste bij je past:

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)
Deze leerweg is speciaal voor leerlingen die het liefst met hun handen bezig zijn en dus erg praktisch zijn ingesteld. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 2 van het mbo.

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
Deze leerweg is bedoeld voor leerlingen die graag willen leren door praktisch bezig te zijn. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 3 van het mbo.

Gemengde leerweg (GL)
Deze leerweg is geschikt voor leerlingen die makkelijk studeren en vaak al weten welke richting ze op willen. De leerweg kent een flinke dosis theorie en minder stage. Met deze leerweg kun je eenvoudig doorstromen naar de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.

Lees meer over vmbo Groen

Organisatie

De leiding van Zone.collegein Borculo is in handen van een locatiedirecteur en een teamleider.

Locatiedirecteur
De heer B. Rietman
e-mail: brietman@zone.college

Basisberoepsgerichte leerweg
Mevrouw J. Beernink-Tackenkamp
e-mail: jbeernink@zone.college

Kaderberoepsgerichte- en Gemengde leerweg
Mevrouw W. Hartgers
e-mail: whartgers@zone.college

Ouder Advies Commissie en Ouder Advies Raad

De Ouder Advies Commissie heeft een adviserende taak bij onderwijskundige ontwikkelingen op onze locatie. Daarnaast wordt zij geraadpleegd in allerlei ontwikkelingsprocessen en organisatorische zaken die met de school samenhangen. De voorzitter van de Ouder Advies Commissie en één ouder zijn vertegenwoordigd in de Ouder Advies Raad. De Ouder Advies Raad heeft een soortgelijke functie als de Ouder Advies Commissie en is een overkoepelende raad voor al onze vestigingen. Bekijk hier de folder over de OAC. Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een mail naar: oacborculo@zone.college

Volg ons op

Instagram

De mbo-opleiding Paardensport- en houderij Almelo organiseert op 24 april een interactieve lesdag op praktijklocatie 't Twentsche Veld in Enschede. Aanmelden is verplicht en kan via mamtink@zone.college.

Tijdens deze dag zijn er van 13.00 - 20.00 uur workshops en lesdemonstraties te volgen.

Programma:
12.00 Instroom
13.00 Clinic Horsemanship door E-quine
14.00 Dressuur clinic door Gerdien Hilgenberg en Saskia Meijer
14.30 Dressuurles van Marika Ovegoor / Suzan Wiefferink aan leerlingen van de opleiding
15.00 Pauze
15.30 Men clinic door Dennis Peters en Daphne Knevel
16.30 Clinic groomen door Suzan Wiefferink
17.00 Pauze
17.30 Spring clinic door Tom Brinkman
18.15 Spring les van Jos Brinkman / Tom Brinkman aan leerlingen van de opleiding
19.00 Clinic Exterieur van het paard door Bart Blauwgeers

Je kunt het programma ook online volgen via de livestream op https://zonecollege.arnoudmol.nl/ #almelo #mbo #paardenhouderij #paardensport #hippisch #onderwijs
...

216 1

Hierbij een leuk wiki-weetje: Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerste als de voorraden van de winter opraakten. Veel paasgebruiken zijn afgeleid van dit lentefeest, zoals het rapen van eieren. Boeren beschouwden eieren als een kiem van kracht. Ze begroeven ze in hun velden opdat ze hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen. .. Dus als je nog eieren over hebt? ...

72 0

Op donderdag 25 maart organiseerde de opleiding Green design een meeloopdag. Jennifer Laarman gaf hiervoor een online workshop aan nieuwe en potentiële studenten. Om mee te kunnen doen aan de workshop hadden de deelnemers bloemen nodig. Die werden door docenten van de opleiding voorafgaand aan de workshop rondgebracht. Zo konden de toekomstige studenten en hun ouders al even kennismaken met de docenten. De workshop was een groot succes, de deelnemers waren heel enthousiast en de resultaten zijn prachtig geworden. En het mooiste is dat de toekomstige studenten op deze manier een goed beeld van de opleiding hebben gekregen. ...

82 1