Leren door doen en ontdekken

Vmbo Groen in Hardenberg

Zone.college in Hardenberg en het Vechtdal College bieden gezamenlijk Vmbo Groen aan. Na de basisschool meld je je aan bij het Vechtdal College en krijg je vanaf het tweede leerjaar les van docenten van Zone.college. Zij laten je ervaren hoe leuk het vmbo Groen is.

Vmbo Groen

Volg ik ook lessen bij Zone.college?

In de onderbouw krijg je PSO lessen. PSO staat voor Praktische Sector Oriëntatie. Bij het Vechtdal College kun je kiezen uit drie verschillende richtingen: Techniek, Dienstverlening & Commercie, en Groen.

Kies je voor Groen? Dan volg je de helft van je schoolweek lessen op het Vechtdal College. De andere helft ben je op het Zone.college. Hier krijg je de theorie- en de praktijklessen Groen aangeboden, volg je het vak biologie en begeleiden we je bij de stage in de groene sector.

Leren in de praktijk

De praktijklessen worden op  verschillende locaties gegeven, zoals wijkboerderij Baalder, hoveniersbedrijf Meesters in Loozen en melkveehouder Vetker-Grevelman in Lutten.

Daarnaast werken we ook nauw samen met andere agrarische bedrijven, zoals pluimvee- en varkenshouderijbedrijven, bloemisten, hoveniers en maneges.

Bij deze bedrijven heb je les of we bezoeken ze samen voor een excursie en kennismaking. Met deze activiteiten krijg jij een idee welke mogelijkheden de groene sector biedt.

Waar kan ik met mijn diploma naar toe?

Met je diploma Vmbo Groen kun je alle kanten op. Een overstap naar het groene mbo (misschien wel in Hardenberg) ligt voor de hand. Daar leer je verder voor bijvoorbeeld dierverzorger, medewerker loonbedrijf, hovenier, dierenartsassistent paraveterinair of medewerker veehouderij. Maar je kunt ook goed doorstromen naar een andere mbo-opleiding in bijvoorbeeld de ICT, administratie, zorg of techniek. Je kunt álle kanten op!

Waar moet ik mij aanmelden?

Wil je naar het Vmbo Groen? Meld je dan aan bij het Vechtdal College. De aanmelding voor de brugklas gaat via jouw basisschool, die in het bezit is van het aanmeldingsformulier leerjaar 1. Het aanmeldingsformulier moet ingevuld bij de leerlingenadministratie van het Vechtdal College worden aangeleverd.

Postadres:
Vechtdal College
t.a.v.: de leerlingenadministratie
Burg. Schuitestraat 3
7772 BS Hardenberg

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dhr. J. de Ruiter (telefoonnummer (0523) 28 14 28). Hij is contactpersonen basisonderwijs en aanmelding leerjaar 1.