Praktijkopdrachten, stages en leerplekken

Heb jij een werkplek voor een leerling of een student? Of heb je een praktijkopdracht en kun je wel wat support van studenten gebruiken, die een frisse blik hebben? Of zou je een keer een gastcollege op onze school of op eigen locatie willen verzorgen? We komen graag met jou in contact.

 

Mbo
Binnen het mbo kunnen studenten kiezen voor de leerwegen BOL en BBL. Een voltijd student (BOL) loopt een BPV-stage. BPV staat voor BeroepsPraktijkVorming. De stageperiodes en de soort werkzaamheden verschillen per opleiding en opleidingsniveau. In de BPV- informatiegids staan de afspraken voor het volgen van de stages. De deeltijd student (BBL) komt in dienst en gaat 1 of 2 dagen per week naar school.

Voor het bieden van een werkplek aan een BOL- of een BBL-student heb je een erkenning als mbo-leerbedrijf nodig. Via de site van Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kun je kosteloos een erkenning aanvragen/verlengen. Wil je meer informatie over de praktijkonderdelen bij mbo-opleidingen of over de subsidieregelingen? We informeren je graag over de mogelijkheden.
Download contactformulier


Vmbo

We laten leerlingen graag zo vroeg mogelijk kennis maken met de praktijk door onder andere excursies en beroepsoriëntatiedagen te organiseren. In het derde en vierde jaar gaan de leerlingen op een loopbaanoriënterende stage. In de stagegids staan de afspraken voor het volgen van de stages. Wil je meer informatie ontvangen over leren in de praktijk in het vmbo? Vul het contactformulier in en een medewerker van een van onze vmbo-locaties neemt contact met je op.
Download contactformulier
Bekijk de bepalingen van de stageovereenkomst

 

Het Groene Lyceum / Vakmanschapsroute
Het Groene Lyceum en de Vakmanschapsroute zijn leerwegen die bestaan uit een vmbo- én een mbo-programma. Beide leerwegen kennen loopbaanoriënterende stages in het vmbo-gedeelte van de opleiding en BPV-stages in het mbo-gedeelte van de opleiding.

Voor het bieden van een BPV-plek in het mbo, moet je een erkend leerbedrijf zijn. Die erkenning wordt afgegeven door Stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Via de site van SBB kun je kosteloos een erkenning aanvragen/verlengen. Na aanmelding neemt een bedrijfsadviseur contact met je op.

Wil je meer informatie ontvangen over leren in de praktijk in Het Groene Lyceum of de Vakmanschapsroute? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.
Download contactformulier