Green design tour door Twente

 

Groen is meer dan mooi. Groen is goed voor ons. Voor de mens en natuur. En daar moeten wij in investeren! Dit doen we bij de opleiding Green design. Wij leiden namelijk jong talent op tot de nieuwe generatie groenprofessionals.

 

Jonge enthousiaste leerlingen die met bloemen en planten de meest waanzinnige dingen gaan maken en samen aan oplossingen werken met docenten en het bedrijfsleven.

 

Om dit onderwijs te kunnen geven, moet het natuurlijk wel zo zijn dat de docenten ook een groen hart hebben. Nou dat zit bij ons wel goed!

 

Wij willen jullie in dit stukje graag kennis laten maken met onszelf en 1 van de regio’s waar een deel van ons zich zo thuis voelt: Twente.

 

Een groot deel van het docenten-team van de opleiding Green design bestaat namelijk uit Tukkers.

Graag nemen wij jullie mee in ons enthousiasme voor groen. Wij hebben daarom een lijst voor jullie samengesteld wat je kunt doen, waarbij jij je gaat verwonderen over alles wat bloeit & groeit in Twente.

 

 

Slaap een nachtje in de B&B van Hedwig Booijink.

 

Op 1 van de mooiste plekjes in Twente runt Hedwig, samen met haar man René, de boerderij Lodges Heerman. De overgrootouders van René komen hier uit huis en de boeren activiteiten zijn decennia geleden gestopt. Hedwig & René hebben de boerderij omgetoverd tot een prachtig woonhuis met lodges voor gasten. Dit allemaal in een zeer luxe (moderne) stijl.

 

Mocht je nog geen vakantie-plannen hebben, en het komt voor dat Hedwig nog een plekje voor je vrij heeft: dan raden wij je aan dit te boeken!

 

De Lodges liggen op een heerlijke plek tussen het Singraven en het Lutterzand. En natuurlijk heeft Hedwig ervoor gezorgd dat er bloemen in overvloed zijn! Rust uit in het groen en merk wat dat met je kan doen!

 

Meer info? Hyperlink toevoegen:  https://www.heermanlodges.nl/

 

 

Wandel door de Tuinen van Kasteel Singraven

 

Als je dan toch in de buurt bent van de Boerderijlodges van Hedwig, breng dan ook een bezoek aan de kasteeltuinen en het arboretum van Kasteel Singraven.

 

Deze tuinen zijn enkele jaren geleden open gesteld voor publiek. Voor een klein prijsje kun je zowel de tuinen als het arboretum bezoeken.

 

Leuk feitje: de opa van Silke was hier vroeger altijd de tuinman!

 

Meer info over de openingstijden: https://www.singraven.nl/rondleidingen/park-en-arboretum/

 

 

Bezoek het Arboretum Poort Bulten

 

Met kleine kinderen opzoek naar een leuke activiteit deze zomer? Ga naar Arboretum Poort Bulten in de Lutte! Succes gegarandeerd.

Laat de kids (en jezelf) kennis maken met de meest waanzinnige bomen in een prachtig aangelegd park. De entree is gratis en er zijn allerlei wandelroutes uitgezet!

 

Groen is inspirerend voor alle leeftijden!

 

 

 

Meer info: Hyperlink toevoegen: https://www.botanischetuinen.nl/nl/tuinen/arboretum-poort-bulten?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9RUGZcgyqA4PH-oRM_Es2ggJVZ15MC04b_-2siRCotc145QFCer3GhoCHOsQAvD_BwE

 

Over de gezonde bloemen….

 

Want wist jij dat het overgrote deel van de bloemen die wij met z’n allen consumeren, niet gezond zijn…? Wel voor ons hoofd (we worden er vrolijk van), maar niet voor het milieu. Er wordt nog altijd veel energie gebruikt bij de teelt van bloemen en gebruik gemaakt van veel bestrijdingsmiddelen. Gooi je oude bosje bloemen dan ook NOOIT weg in het groen afval, maar echt bij het restafval!

 

Silke en Bianca doen dit anders. Zij kweken hun bloemen in de volle grond, bieden ze aan in het seizoen en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen! En dit doen zij in…Twente!

 

Maak een gezonde stop bij de pluk-kar van Bianca Harink

 

De gezonde tuin van Bianca heet: De plantaardige verleiding. Hier kweekt ze plantjes op. Van sierplanten tot groenteplanten en maakt tevens de meest fantastische plukboeketten!

Ze biedt alles aan op een kar voor haar huis.

Je kunt er dus altijd even langsfietsen, rijden, wandelen om iets te kopen!

 

Meer informatie: (hyperlink toevoegen) https://www.instagram.com/biancaharink/

Adres: Graasweg 5, 7495 VA Ambt Delden

 

 

Bestel je gezonde bloemen bij Silke Tijkotte

 

Ondanks dat Silke in Amsterdam woont, heeft ze bij haar ouders een grote bloementuin. Vanuit hier verkoopt ze vanaf deze zomer boeketten gezonde bloemen!

 

De bloemen van Silke kun je bestellen via Instagram (uiteraard mag je ook altijd een kijkje nemen op de tuin). Ook kleed ze huwelijken aan. Dus mocht je nog trouwplannen hebben…

 

Meer info? check haar instagramaccount: hyperlink toevoegen: https://www.instagram.com/rode_veldbloem

Of bezoek de tuin: Rode Veldweg 4, 7596 NB te Rossum

 

 

 

Wij wensen jullie een bloeiende zomer toe! En mochten de temperaturen hoog oplopen: zoek verkoeling in het groen.