Laptops

Bij Zone.college maken onze leerlingen in het vo en studenten in het mbo gebruik van een laptop. De laptops worden gebruikt voor het maken van huiswerk en het bekijken van leerstof. Ook maken onze leerlingen en studenten zo kennis met technologie in het onderwijs en leren ze werken met (steeds veranderende) technologieën.

De laptop is een leermiddel. Daarom zijn de kosten voor het kopen van de laptop voor jou en niet voor Zone.college. Maar hoe en waar koop je nou een goede laptop? Zone.college heeft voor jou samen met de leveranciers ‘The Rent Company’ en ‘Studywise’ een aantal laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in twee webshops. De geselecteerde laptops voldoen aan de juiste specificaties. Op deze manier zijn wij er zekerder van dat de laptop goed werkt.

Ouders/studenten zijn niet verplicht om hier een laptop te kopen, huren of leasen. Zone.college adviseert wel met klem om een laptop te kopen die aan de minimale eisen voldoet. Die minimale eisen staan hieronder benoemt onder ‘Specificaties laptop’.

 

Laptop in het vo

In het vo maken we tijdens lessen steeds meer gebruik van laptops.

Wanneer je kind in een byod/coyd klas terecht komt, word je daarover als ouder op de hoogte gesteld. In deze klassen maken we altijd gebruik van laptops.

Aanschaf laptop

Het verschilt per locatie waar jij jouw laptop kan kopen, huren of leasen. Klik op de naam van de leverancier bij jouw locatie om naar de webshop te gaan.

Almelo, Doetinchem, Enschede en Zwolle:
The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop. Klik hier voor de flyer.

Borculo en Twello:

 • The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop. Klik hier voor de flyer.

 

Laptop in het mbo

Ook in het mbo wordt veel gebruik gemaakt van laptops.

Aanschaf laptop

Als mbo-student kan je kiezen uit The Rent Company en Studywise. Klik op de naam van de leverancier om naar de webshop te gaan:

 • The Rent Company biedt laptops aan op basis van aankoop, maar ook op basis van huurkoop, klik hier voor de flyer.

*Let op: Studenten voor de opleiding Geo, data & design hebben een laptop nodig met andere specificaties! Vraag voordat je een laptop koopt, aan je docent welke de specificaties dat zijn.

Belangrijk

Specificaties laptop

Maak je geen gebruik van The Rent Company of Studywise? Let er dan op dat je een laptop aanschaft die de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

 • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
 • Geheugen 4Gb RAM of meer
 • Scherm: 13,3 inch of groter
 • Draadloos netwerk: DUAL BAND
 • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
 • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger
 • Ingebouwde webcam met microfoon

We adviseren om je laptop wel bij The Rent Company of Studywise te kopen. Uit ervaringen van vorige jaren weten we namelijk dat het aanschaffen van een goed werkende laptop niet altijd goed gaat. Dat is vooral voor de leerling/student erg vervelend. Voorbeelden van onze ervaringen:

 • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit van de laptop is slecht/goedkoop.
 • De laptop gaat maar één of twee jaar mee.
 • De informatie op de doos/advertentie klopt niet, en de laptop voldoet toch niet aan de juiste specificaties.
 • De verkoper van de laptop heeft onvoldoende verstand van de technische specificaties, en verkoopt een goedkope variant.

In de wet is bepaald dat de toelating van leerlingen/studenten tot de school, niet afhankelijk mag zijn van het wel of niet aanschaffen van een laptop. Als de student geen laptop kan of wil aanschaffen, is het mogelijk om een andere oplossing te regelen. Neem hiervoor contact op met de directie van de school.

Software

Microsoft Office
Koop geen Word, Exel of PowerPoint!
Je mag namelijk gratis gebruik maken van Microsoft Office (MS Office) zolang je op school zit. MS Office kun je via intranet downloaden en installeren op je laptop.
Na de zomer ontvang je een studentnummer en eigen e-mailadres van school. Daarmee kun je inloggen op ons intranet. De link voor de download kun je vinden op intranet onder: Mijn Opleiding – links – Gratis. Zo kun je het legaal downloaden.

Software
Mbo-studenten en vo-leerlingen kunnen via de website www.slim.nl voordelig andere software verkrijgen. Te denken aan virusscanners/firewalls zoals McAfee een Norton.

Accu

Het is meestal niet mogelijk om de laptop op school op te laden. Op het moment van aanschaf moet de accu acht uur of langer mee kunnen gaan. Voor laptops met een kortere accuduur kan je een reserve accu meenemen.