Aankomend Hovenier VHG

Wil jij graag hovenier worden? Dan biedt Zone.college je een mooie eerste stap op weg naar het overkoepelende branchediploma Vakbekwaam Hovenier VHG. In dit eerste jaar van de hoveniersopleiding leer je veel over planten, bodemkunde en bemestingsleer. Maar je doet ook praktische vaardigheden op, zoals planten, snoeien en gazonmaaien. Het jaar wordt afgesloten met een examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je een certificaat.

De opleiding voor 2023-2024 is reeds gestart. Wil je je nog aanmelden voor dit jaar, neem contact met ons op via mail contact@zone.college of bel 088-262 0703.

Zijn er via de knop ‘Data en aanmelden’ nog geen opleidingsdata bekend voor 2024-2025 en wil je je alvast aanmelden, neem dan contact op met ons via mail contact@zone.college of bel 088-262 0703.

 

 

 

 

Informatie

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor werkenden in de groensector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken.

Programma

In deze praktijkgerichte avondopleiding leer je de basisvaardigheden van het hoveniersvak. Vaktechniek staat centraal. Dus geen algemene vakken zoals Nederlands en rekenen, maar wel plantenkennis en vooral veel praktische instructie.

Programma

In dit eerste jaar komen alle basisvaardigheden van het hoveniersvak aan de orde, o.a.:
• Plantenkennis;
• Bodemkunde;
• Bemestingsleer;
• Aanleg- en onderhoudswerkzaamheden zoals planten, snoeien, gazonaanleg en
-onderhoud en bestratingen.

Het ontwerpen van tuinen komt in dit jaar nog niet aan de orde.

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Wie daarvoor slaagt, ontvangt het certificaat Aankomend Hovenier. Dit is door branchevereniging VHG erkend.

Uitvoering

Studieduur: 27 bijeenkomsten, totaal 160 uur.

Eén middag/avond van 16.00 – 22.00 uur per week. Er zal ook een aantal zaterdagen worden gepland.

Zelfstudie: afhankelijk van vooropleiding max. 20 uur per week.

 

Data en Locaties

Deze opleiding wordt verzorgd bij Zone.college Almelo, Zone.college Zwolle en op locatie (in samenwerking met bedrijven).

Startdata:

Zwolle 25 september 2023
Almelo 26 september 2023
Lunteren 27 september 2023

 

 

Investering

De opleiding kost € 2.500 excl. 21% btw, incl. lunch, boekengeld, materialen en examenkosten. Voor deze opleiding zijn er financiële tegemoetkomingen, waaronder de collandsubsidie. We informeren je graag over de actuele subsidies en regelingen.

Na de opleiding

Na deze opleiding kan de deelnemer doorstromen naar de opleiding Hovenier.

De VHG branche-opleiding Vakbekaam Hovenier kent in totaal drie trajecten: aankomend hovenier, hovenier en vakbewaam hovenier. Elk traject duurt een jaar.

 

Kennistest VHG (online quiz)

Wil jij alvast je kennis testen? De VHG heeft een leuke quiz gemaakt.
Ga naar testjekennis.vhg.org voor de online quiz.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.